El PIB va augmentar un 0,6% a l'eurozona i un 0,5% en el conjunt de la Unió Europea (UE) en el primer trimestre del 2016 en comparació amb els tres mesos precedents, segons el càlcul avançat publicat aquest divendres a la oficina d'estadística comunitària, Eurostat.

El PIB de l'eurozona se situa així fregant els 2,5 bilions d'euros, lleument per sobre del nivell assolit fa vuit anys, el 2008, després de la greu crisi econòmica les conseqüències encara no s'han superat.

En el quart trimestre del 2015, l'economia de la zona de l'euro havia crescut un 0,3% i, la de la UE, un 0,4%.

En el cas d'Espanya, el producte interior brut (PIB) va avançar un 0,8% entre gener i març, el mateix percentatge que va créixer en els dos trimestres precedents, segons la dada avançada aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) .

França també va difondre les seves dades del PIB del primer trimestre (en comparació amb els tres mesos anteriors), en el qual va créixer un 0,5%, segons va anunciar l'Institut Nacional d'Estadística (Insee).

En termes interanuals, Eurostat va destacar que el PIB ajustat estacionalment dels països de la moneda única es va incrementar un 1,6% i, el dels Vint, un 1,7%, en el primer trimestre de l'any en comparació del mateix període de 2015.

En el quart trimestre de 2015 el PIB en aquestes zones havia crescut, respectivament, un 1,6% i un 1,8%.

La variació anual de l'economia espanyola en el primer trimestre de l'any va ser del 3,4%, segons l'INE.

Eurostat publicarà les dades per països i revisats el proper 13 de maig.