La 27a Trobada Empresarial al Pirineu se celebrarà el 16 i 17 de juny a la Seu d'Urgell amb el títol "Decidir en un món incert", i tindrà la participació del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que impartirà la conferència inaugural, va anunciar ahir l'organització. A més de Puigdemont, també s'explicaran altres experiències en aquest esdeveniment, en el qual cada any es reuneixen més de mig miler d'empresaris, representants de destacades empreses catalanes i espanyoles.

En clau catalana, i més en concret de Lleida, dijous 16 explicaran els seus models de gestió d'èxit Ángel Jubete, director de l'empresa Flower, dedicada a la nutrició de plantes; el lleidatà Manel Sort, que pertany a l'empresa creadora del famós joc per a mòbils Candy Crash, i Àngel Velasco, president de Torrons Vicens. També dijous tindrà lloc la conferència de Luis Huete, expert en management internacional, que parlarà de la qualitat i l'excel·lència en la gestió empresarial, i la de Patricia Ramírez, psicòloga esportiva.

El segon dia, divendres 17, tindrà lloc la conferència inaugural, a càrrec de Carles Puigdemont, i seguidament una tertúlia amb el catedràtic d'Economia Emilio Ontiveros i el professor Alfred Pastor. Aquest dia també explicaran les seves experiències empresarials cinc directius: Cristòfor Colom, fundador de l'empresa de iogurts La Fageda; Maria Cura, sòcia de la consultora Llorente & Cuenca; Alfonso Jiménez, fundador de l'empresa Cascajares, que realitza plats precuinats i el producte més conegut de la qual és un capó; José Luis López de Silanes, president de CLH, i Miguel Torres, fundador de Cellers Torres.

Després del tradicional dinar de divendres, Michael Camdessus, exdirector de l'FMI, i el periodista londinenc Tom Burns parlaran sobre les perspectives de l'economia mundial en general i d'Espanya en concret. També a la tarda, Isaac Hernández, director de Google for Work per a Espanya i Portugal, impartirà una conferència sobre la disrupció tecnològica, i Eloi Pardo, que s'autodefineix com "banquer rocker", explicarà la seva curiosa experiència empresarial, a més d'oferir un concert com a Still Morris, el seu alter ego al món musical.

Segons va explicar ahir el president de la trobada, Vicenç Voltes, no està tancat qui farà la conferència final, que tradicionalment és a càrrec d'algun representant del govern espanyol. "Aquesta 27a edició se centrarà en la gestió empresarial, en la presa de decisions en un món variable com l'actual, en la digitalització de l'economia i en l'impacte de les noves tecnologies en l'economia i en les empreses", va explicar Voltes sobre aquestes jornades "de reflexió que pretenen atreure l'interès del món econòmic i empresarial mostrant-li experiències que li permetin afrontar els reptes actuals".

D'altra banda, la directora de l'organització, Conxita Villar, va explicar que enguany la trobada disposarà d'una pàgina web actualitzada; que es lliurarà un premi a la innovació, a més d'un premi a la trajectòria, i que hi haurà una entrada a meitat de preu (400 euros amb allotjament) per als joves d'entre 18 i 35 anys).