El programa "Accelera el creixement", impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, inicia la seva cinquena edició per ajudar a incrementar la competitivitat a cinquanta empreses de la demarcació amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball. Les pimes que vulguin presentar candidatura tenen temps fins al 6 de juny.

El programa, que té la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà en aquesta comarca, busca que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d'exportació i plantilla. Per assolir els objectius, es configurarà un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial. Un comitè avaluarà les candidatures que compleixin els requisits. i a partir d'entrevistes personals farà la selecció de les 50 empreses de la província de Barcelona amb més potencial de creixement.

Les pimes aspirants han de tenir un mínim de tres treballadors, una trajectòria d'almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial. El procés d'acompanyament a les pimes per configurar el pla de creixement el formen sessions col·lectives (9 hores) i d'atenció individual (16 hores) durant sis mesos. Un cop elaborats els plans de creixement, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant tres mesos més per superar els reptes mitjançant sessions individuals d'assessorament (20 hores), sessions d'exposició de bones pràctiques empresarials i classes magistrals col·lectives impartides per experts en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització (24 hores). Les inscripcions es poden formular a www.acceleraelcreixement.com.

L'any passat van ser distingides Gual Steel SL (Berga), Precuinats Alsina SL i Viladases SL (Gironella) i Boixadós Envasos Metàl·lics SL (Sant Fruitós de Bages).