L'Associació d'Empresaris de Cardona i l'Ajuntament de Cardona convoquen la quarta edició dels Premis Eloi de Navel, que reconeixen la tasca de les empreses del municipi.

Els guardons s'organitzen en dues categories: Premi a la Innovació i el Creixement i Premi a la Trajectòria Empresarial. En aquesta última categoria els candidats surten elegits de l'assemblea general de l'associació i, enguany, han estat escollits: Tallers Tort, Ferreteria el Barato, Ercros SA i Vidmar Group.

Als premis hi poden participar totes les empreses que siguin sòcies de l'Associació d'Empresaris de Cardona. La data límit d'entrega de les candidatures serà el 13 de maig. L'acte de lliurament de premis es farà en el transcurs d'un sopar que se celebrarà el dijous 2 de juny del 2016. El jurat estarà format per Josep Tristany, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cardona; Ramon Vilajosana, president de l'Associació d'Empresaris de Cardona; Agustí Comas, president del Consell Comarcal del Bages; Jordi Feliu, en representació de l'Associació d'Empresaris per al Solsonès; Marc Bernadich, professor de la Fundació Universitària del Bages i responsable de la FUB e+i; Glòria Domínguez, directora de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona; Esteve Pintó, president de PIMEC Catalunya Central; i Montse Sala, presidenta de la UBIC de Cardona.

Amb aquests guardons, l'Associació d'Empresaris de Cardona i l'Ajuntament cardoní pretenen destacar les empreses més actives del municipi i "reconèixer l'esforç, la constància i la capacitat d'adaptació i superació del teixit productiu de la vila i de les institucions i les persones que en formen part", segons fonts de l'organització. Així mateix, l'Associació d'Empresaris de Cardona, que agrupa més d'un centenar d'empreses, vol destacar "la seva contribució al desenvolupament econòmic i social del municipi i al foment de l'ocupació laboral".

Els Premis Eloi de Navel prenen el nom del mercader cardoní Eloi de Navel, que va desenvolupar una intensa activitat econòmica a final del segle XIV i principi del XV amb els negocis vinculats al comerç del safrà i que l'any 1423 va ser nomenat drassaner de la Diputació del General.

En les tres primeres edicions dels guardons cardonins han resultat premiades les empreses Semen Cardona, Aira, Jané Bertran, Biofar Laboratoris, Cafès Gener i Compact Habit.