El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit abandonar la producció i emissió de bitllets de 500 euros, segons ha fet públic l´entitat en un comunicat penjat al seu web. La sèrie Europa de bitllets d´euro ja no inclourà els d´aquesta quantitat. L´ens especifica que els bitllets que circulen en l´actualitat seguiran essent legals i mantindran el seu valor. La decisió s´ha pres en el marc d´una reunió del Consell de Govern del BCE, que ha finalitzat la revisió de les sèries Europa de nous bitllets. El consell entén que el bitllet de 500 euros "podria facilitar activitats il·lícites". L´emissió d´aquests bitllets s´aturarà cap a finals del 2018, quan es preveu introduir els de 100 i 200 euros de la sèrie Europa.

El BCE també apunta que tenint en compte el rol de l´euro i la confiança estesa en els seus bitllets, els de 500 euros seguiran essent de curs legal i, per tant, es podran seguir utilitzant com a mode de pagament i acumulació de valor.

Els bitllets de 500 euros mantindran sempre el seu valor i es podran canviar als bancs centrals de la zona euro per un període de temps "il·limitat".