El ritme de la campanya de la renda 2015 s´accelera amb la posada en marxa aquest dimecres 4 de maig del telèfon d´atenció per acordar una cita prèvia en alguns dels punts d´atenció que ha instal·lat l´Agència Tributària per atendre als contribuents i ajudar-los a fer la declaració de la renda de l´exercici 2015.

Les trobades presencials amb el personal d´Hisenda instal·lat en els punts d´atenció es concertaran a partir del 10 de maig fins ben bé el final de la campanya que s´ha marcat per aquest any per al 30 de juny. El 29 de juny serà l´últim dia per demanar cita prèvia. La campanya de la renda va començar el 6 d´abril passat amb l´inici de la presentació de les declaracions per Internet.

Estan obligats a presentar la declaració de la renda tots els contribuents que guanyin més de 22.000 euros a l´any o més de 12.000 euros a l´any en cas de rebre aquest rendiment per part de dos pagadors diferents.

Aquesta campanya de la renda de l´exercici del 2015 és la que integra tots els canvis de la reforma fiscal del ministre Cristóbal Montoro. Una reforma, que segons el Ministeri d´Hisenda es va fer perquè els contribuents paguessin menys impostos i tinguessin més diners a les butxaques per poder fer créixer la demanda interna i ajudar a la recuperació de l´economia.

La campanya de la renda 2015 no finalitzarà de facto fins el 7 de novembre d´aquest any quan s´hagi de fer el segon i últim pagament de l´impost per part dels contribuents que els ha sortit una declaració a pagar i que han optat a fraccionar el pagament en dues quantitats.

L´Agència Tributària preveu que aquest any es presentin un total de 19,708 milions de declaracions a l´estat espanyol. D´aquestes declaracions, 14,673 milions es preveu que tindran dret a devolució per un import de 10.858 milions d´euros i 4,260 milions de declaracions hauran d´ingressar uns 7.948 milions d´euros, segons les previsions de l´Agència Tributària.