El Col·legi de Notaris de Catalunya va registrar, l'any 2015, la constitució d'un total de 20.380 empreses. Aquest xifra suposa l'11% més que l'exercici anterior, en el qual la xifra va ser de 19.113 societats.

En un comunicat fet públic ahir, el Col·legi de Notaris de Catalunya explica que, en el conjunt de l'estat espanyol, s'ha tornat a superar la barrera de les 100.000 societats constituïdes, encara que lamenta que la xifra segueixi lluny de les més de 149.000 que es van registrar el 2007.

També el 22% de les societats constituïdes al conjunt de l'Estat espanyol el 2015 van ser societats exprés i exprés simplificades (societats creades per la via telemàtica), una xifra que és vuit punts superior a la de l'any anterior i que reflecteix l'agilitat que imprimeix el desenvolupament tecnològic del notariat en la creació d'empreses.

En referència amb l'activitat notarial, es van realitzar més de 13.300 modificacions d'estatuts i prop de 47.000 moviments en els òrgans d'administració de les empreses, segons dades del Col·legi.

Pel que fa a les empreses familiars, cal destacar que només el 32% planifica, a dia d'avui, la seva successió davant d'un notari, i que un percentatge encara menor, el 10% , arriba a la tercera generació familiar.

Per al col·legi, aquest creixement del teixit empresarial català i espanyol respon a la millora de la situació econòmica que viu el país, ja que genera ocupació i també ingressos que promouen el desenvolupament social i econòmic.