La junta general d'accionistes de Gas Natural Fenosa va reelegir ahir el president de la companyia, Salvador Gabarró, com a conseller per un termini de tres anys i va donar llum verd a un augment del dividend a càrrec del 2015 del 10,1%, fins a un euro per acció.

Durant la junta, celebrada a Barcelona, es va renovar també com a conseller el president de la patronal CEOE, Juan Rosell, i es va nomenar consellera independent Helena Herrero, presidenta d'HP per a Espanya i Portugal.

Gas Natural presentarà el pla estratègic per al període 2016-18 el pròxim 11 de maig, coincidint amb la difusió dels seus resultats fins al primer trimestre de l'any.

Els accionistes de Gas Natural també han donat llum verd a l'increment del 10,1% del dividend amb càrrec al 2015, que suposarà un desemborsament de 1.000,7 milions d'euros, el 66,6% del benefici net.

Gas Natural va abonar el gener 0,4078 euros per acció, mentre que abonarà un dividend complementari a partir del 30 de juny de 0,5922 euros per acció. Gas Natural s'ha compromès que en el període 2016-18 destinarà el 70% del benefici a remunerar els accionistes.

La nova política de dividends de Gas Natural preveu que el dividend sigui d'un mínim d'un euro per acció i també la possibilitat de l'scrip dividend, que permet rebre una part d'aquest pagament en accions.