L'empresari manresà Sebastià Catllà, president del grup Oliva i Torras, va ser ahir un dels premiats en el lliurament dels II Premis del Consell Català de Formació Professional.

L'acte, que va tenir lloc al palau de Pedralbes de Barcelona, va ser presidit ahir a la tarda per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. El president del Consell, Jordi Ficapal, va acompanyar les conselleres durant l'entrega dels guardons.

A més a més de Catllà, enguany els premis també han reconegut la trajectòria de M. Rosa Fortuny, Miquel Tallada, Josep Font, Francisco José Fernández i Carmelo Gómez, als quals es reconeix haver excel·lit en el món de l'FP a Catalunya, en l'impuls d'iniciatives d'èxit i innovadores en àmbits com la pedagogia, la gestió, l'assessorament, la qualitat, l'adequació a les necessitats del mercat de treball i la cooperació entre centres de formació i empreses, entre d'altres.

Catllà, exvicepresident de la Cambra de Comerç de Manresa i expresident de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, va ser un dels impulsors del Centre de Formació Pràctica, adscrit a la Fundació Lacetània, un ens formatiu pioner a Catalunya.