Catalunya inverteix 630 milions per captar projectes estrangers

Per cada euro destinat a Catalonia Trade&Investment se n'atreuen, de mitjana, 150 d'inversió forana

08.05.2016 | 07:49

Catalunya ha atret un total de 150 euros d'inversió estrangera per cada euro públic de pressupost destinat al llarg de l'any 2015 passat a Catalonia Trade & Investment, l'àrea d'atracció d'inversions estrangeres de la Generalitat. Aquestes són les xifres que ha donat a conèixer el conseller d'Economia i Coneixement, Jordi Baiget, que afegeix que, per cada conjunt de 682 euros de pressupost, s'ha creat o s'ha mantingut un lloc de treball derivat d'aquests projectes d'inversió provinents de l'exterior.
En aquest mateix context, Baiget destaca que es tracta d'inversió estrangera "productiva, que es queda a Catalunya i que crea riquesa i llocs de treball", i que és una mostra de "la confiança en el país i el futur".
Així, el conseller precisa que, durant el període 2014-2015, els projectes materialitzats per Catalonia Trade & Investment han suposat una inversió de 637,4 milions d'euros, així com la creació i manteniment de 10.152 llocs de treball directes i indirectes.
"Això vol dir que hi ha un ecosistema favorable que afavoreix aquesta activitat empresarial", subratlla. Sobre els motius que expliquen la materialització d'inversions estrangeres, el titular d'Empresa i Coneixement apunta a "la situació geogràfica, la cultura industrial i una mà d'obra formada", i manifesta que "quan les empreses estrangeres s'instal·len a Catalunya ho fan perquè saben que som competitius".
D'altra banda, aquesta mateixa setmana, i en resposta a una interpel·lació formulada pel diputat de Junts pel Sí Germà Bel en el ple del Parlament, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha ressaltat que el Govern aposta clarament per l'obertura d'oficines a l'exterior per donar suport a la internacionalització de les empreses catalanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema