Catalunya ha atret un total de 150 euros d'inversió estrangera per cada euro públic de pressupost destinat al llarg de l'any 2015 passat a Catalonia Trade & Investment, l'àrea d'atracció d'inversions estrangeres de la Generalitat. Aquestes són les xifres que ha donat a conèixer el conseller d'Economia i Coneixement, Jordi Baiget, que afegeix que, per cada conjunt de 682 euros de pressupost, s'ha creat o s'ha mantingut un lloc de treball derivat d'aquests projectes d'inversió provinents de l'exterior.

En aquest mateix context, Baiget destaca que es tracta d'inversió estrangera "productiva, que es queda a Catalunya i que crea riquesa i llocs de treball", i que és una mostra de "la confiança en el país i el futur".

Així, el conseller precisa que, durant el període 2014-2015, els projectes materialitzats per Catalonia Trade & Investment han suposat una inversió de 637,4 milions d'euros, així com la creació i manteniment de 10.152 llocs de treball directes i indirectes.

"Això vol dir que hi ha un ecosistema favorable que afavoreix aquesta activitat empresarial", subratlla. Sobre els motius que expliquen la materialització d'inversions estrangeres, el titular d'Empresa i Coneixement apunta a "la situació geogràfica, la cultura industrial i una mà d'obra formada", i manifesta que "quan les empreses estrangeres s'instal·len a Catalunya ho fan perquè saben que som competitius".

D'altra banda, aquesta mateixa setmana, i en resposta a una interpel·lació formulada pel diputat de Junts pel Sí Germà Bel en el ple del Parlament, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha ressaltat que el Govern aposta clarament per l'obertura d'oficines a l'exterior per donar suport a la internacionalització de les empreses catalanes.