El Gremi d'Hoteleria insta a unir turisme i gastronomia en la jornada de formació

Un centenar de professionals de la restauració participen en la sessió formativa a Món Sant Benet

13.05.2016 | 07:53
Un moment de la jornada de formació, ahir al matí

Les iniciatives gastronòmiques del territori programades des d'un punt de vista turístic van centrar, ahir, a la Fundació Alícia la quinzena edició de la Jornada de Formació del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages.
Les sessions van reunir un centenar de professionals i estudiants d'hoteleria del territori que van escoltar amb interès les ponències. El president del gremi, Diego Sán-chez, va agrair la participació de tots els assistents i va reconèixer l'esforç fet per "presentar un programa atractiu i des d'un punt de vista 100% pràctic. Tothom es pot endur els coneixements adquirits i aplicar-los en el seu dia a dia".
La jornada va reivindicar aquelles experiències que uneixen la gastronomia i el turisme. El projecte Manresa 2022, la cuina de la Fira dels Matiners, la Setmana de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages i la ruta de la tapa i el vi de Navàs van ser els exemples plantejats en la taula rodona ahir al migdia.
Tots els ponents van coincidir a assenyalar la bona resposta de totes aquestes iniciatives que posen en valor els productes i el patrimoni de cada territori. L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, va reconèixer el fenomen de la ruta de la tapa i el vi, "que ens permet posar en valor les varietats pròpies de vi i ajudar a dinamitzar l'activitat als bars i restaurants".
Per la seva part, Jaume Plans, coordinador de la Setmana de l'Arròs, va puntualitzar l'èxit del debut aquest any "en una edició que hem tancat amb balanç positiu i amb la intenció d'introduir novetats l'any vinent". A la capital del Bages, es treballa en el projecte Manresa 2022. La coordinadora del projecte, Sònia Puyol, va avançar que es treballa amb una guia editada des de l'Ajuntament en què apareixeran tots els establiments adherits. Alguns exemples de productes que s'està en procés de recuperar són un caldo, un vi, una cervesa i un dolç d'època. Finalment, va participar en aquesta taula rodona l'alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca. La Fira dels Matiners ha introduït amb èxit elements de la cuina del segle XIX i "hem posat en contacte els vins dels nostres cellers amb la varietat local del porc ral. Tot plegat ens ajuda a crear sinergies i a oferir noves possibilitats als bars i restaurants".
La jornada va incloure consells pràctics en matèria legal, d'estalvi energètic i de posicionament a Internet per als establiments d'hoteleria i restauració. Aquest bloc va tenir la participació dels responsables de Feliu Consultors, Cunovesa i Oferzone.
Jesús Feliu, de Feliu Consultors, va explicar que "és important que els negocis familiars tinguin els papers al dia per estalviar-se disgustos en el moment de passar el negoci de pares a fills". Des de Covisa, Pere Sala va apuntar que per estalviar en la factura elèctrica cal "fer una radiografia del patró de consum, valorar la tarifa òptima i ajustar les potències a les necessitats reals".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema