El president d'Ercros, Antoni Zabalza, va anunciar ahir que el Pla d'Adaptació al Canvi Tecnològic (Pla Act) de l'empresa preveu invertir 53,7 milions entre 2016 i 2020 per reorganitzar l'activitat i una reducció de plantilla que afectarà unes 135 persones de Flix i Vila-seca. L'empresa també té una planta de producció de sal per a usos industrials a Cardona.

En una trobada amb la premsa abans de la junta d'accionistes, Zabalza va explicar que les inversions es faran per adaptar-se a les exigències de la UE, que prohibirà la producció de clor amb tecnologia de mercuri després de l'11 de desembre del 2017, data a partir de la qual les instal·lacions existents hauran de canviar a la tecnologia de membrana. A més, el principal client de clor d'Ercros, la planta de Covestro (antiga Bayer), ja ha anunciat el seu tancament, a partir del 2018; aquests dos fets suposaran el tancament de les plantes de clor de Flix i Vila-seca que operen amb tecnologia de mercuri, segons Ercros.

A partir del 2018, es farà una reducció de plantilla que Zabalza quantifica en unes 135 persones, unes 75 de la planta de Flix i 60 més de Vila-seca, que anirà acompanyada d'un pla de recol·locacions i baixes incentivades. Ercros finançarà aquestes inversions majoritàriament amb fons propis, i amb aquest pla la companyia aconseguirà una millora de l'Ebitda de 5 milions d'euros, fins als 48 milions, poc després del 2020. Segons Zabalza, la "nova Ercros serà una mica més petita", ja que passarà dels actuals 630 milions de facturació als 600 milions previstos el 2020.