Gas Natural Fenosa va presentar ahir el seu full de ruta fins al 2020, cinc anys en els quals preveu invertir 14.000 milions d'euros, fonamentalment en xarxes i projectes renovables, i elevar el 20% el seu benefici, fins als 1.800 milions d'euros.

La multinacional energètica -que ahir va comunicar les seves xifres del primer trimestre, quan va guanyar 329 milions d'euros, el 18,6% menys pels baixos preus del gas- va subratllar que el pla busca "protegir" el seu model de negoci actual i "establir les bases per continuar creixent".

El president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, va destacar ahir en roda de premsa que es tracta d'un full de ruta "potent", que suposa doblar l'esforç inversor del pla anterior, perquè passa d'uns 1.400 milions anuals a 2.800 milions, i "molt convenient" per a l'accionista.

Gabarró va subratllar que es divideix en dos períodes, i que els objectius per a la primera part són "compromisos", mentre que per als últims dos anys es tracta d'assenyalar "unes intencions".