L'índex de preus de consum (IPC) va augmentar a Catalunya el 0,7% el mes d'abril respecte al mes anterior, de manera que la inflació acumulada en els últims dotze mesos es va situar en el -0,8%, i des que es va iniciar l'any, en el -0,7%, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt de l'estat, l'IPC va caure l'abril l'1,1% interanual, tres dècimes més que al març, a causa, principalment, dels preus més barats dels viatges organitzats i de l'electricitat. En canvi, la taxa de variació mensual de l'IPC va ser del 0,7% (enfront del 0,6% del mes de març), conseqüència de l'alça dels preus en vestit i calçat, i en el de transport, per la pujada dels carburants.

A Catalunya, l'increment més gran dels preus es va produir en el grup de vestit i calçat, amb un augment de l'11%, mentre que es van mantenir estables a la resta de sectors. Els únics preus que a l'abril van baixar van ser en oci i cultura (-1,8%) i habitatge (-0,8%).

Al conjunt de l'estat, el grup d'oci i cultura va disminuir la seva taxa més de dos punts i mig fins al 2,6% negatiu, ja que a l'abril els preus del viatge organitzat van baixar, després de la Setmana Santa, mentre que a l'abril del 2015 van pujar. L'habitatge va tenir una variació negativa del 7,1%, vuit dècimes inferior a la de març, conseqüència de la disminució dels preus de l'electricitat, que van pujar l'any passat. A més, hotels, cafès i restaurants van situar la seva taxa a l'1,1%, cinc dècimes per sota de la de març, a causa de l'estabilitat dels preus dels hotels i altres allotjaments, davant de la pujada d'abril del 2015.