El Govern de la Generalitat ha aprovat la creació d'un fons per donar suport financer a les cooperatives agràries amb secció de crèdit, que anualment hauran de realitzar una aportació a aquest nou instrument, que estarà operatiu a partir del pròxim 1 de juny.

L'objectiu del Govern és dotar el sector amb un nou instrument per facilitar el finançament d'aquelles cooperatives que acordin procedir a la liquidació ordenada de la seva secció de crèdit i, d'aquesta manera, preservar els saldos creditors i els interessos dels socis.

Segons va informar ahir la Generalitat, les cooperatives que vulguin mantenir la seva secció de crèdit hauran de participar en aquest fons, que es nodrirà amb aportacions de cadascuna de les entitats. D'acord amb el text del decret llei, les cooperatives destinaran a aquest fons, com a mínim, el 3% sobre els saldos creditors mitjans mensuals de cada secció de crèdit, amb data de 31 de desembre de cada any. La nova norma també incorpora mecanismes per assegurar que el fons sempre disposi de liquiditat per donar resposta a les necessitats de les cooperatives associades.

Aquest fons podrà facilitar finançament a través de tres instruments: l'atorgament de garanties, la concessió d'operacions de finançament o l'adquisició d'actius o passius, ja sigui per mantenir la seva gestió o per encomanar-la a tercers.