L'associació L'Antic, creada per comerciants, restauradors, veïns i voluntaris amb la intenció de dinamitzar el nucli històric de Manresa, ha dissenyat una variada proposta cultural i artística per afegir-se a la celebració de l'ExpoBages, que enguany amplia per primera vegada el seu traçat fins a la plaça Major i el carrer de Sant Miquel. L'ExpoBages se celebra a partir de demà al centre de la ciutat i durarà fins diumenge.

Dissabte al migdia, al carrer de Sant Miquel hi haurà una exposició de Sara Diego i una sessió de DJ a Killing Weekend. Al mateix carrer, a 2/4 de 6 de la tarda, es farà un taller de fotografia mòbil a càrrec de Jordi Galera. Una hora més tard, al jardí de la casa Amigant, tindrà lloc una representació teatral a càrrec de Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa, Montse Grifoll i Carlos Carbajo. A més, al mateix carrer hi haurà un tast de cervesa de Manresa Beer i una food truck de Cup Cake. També dissabte, però a la plaça del Carme, hi haurà un concert, a 2/4 d'1 del migdia, de Lupus i grafits en directe a càrrec de Marc dkodkora i Big Zeta. A la plaça de Valldaura, on s'instal·larà també una food truck, es farà un concert amb RJP Trio a les 7 de la tarda. A la plaça de Gispert, a la 1 del migdia, es farà un recital poètic a càrrec de Miriam Cano i Carles Rebassa, que tindrà lloc a lallibreria Papasseit. També dissabte, però a la plaça de la Reforma, es faran tres concerts de bols de quars a càrrec de Lluís Girish Naad, a la botiga Cis Joies, amb la col·laboració d'Espai Vital. Els concerts seran a la 1 del migdia, a les 6 de la tarda i a les 9 del vespre.

Ja diumenge, a la mateixa plaça de la Reforma, a les 12 del migdia tindrà lloc una xerrada sobre el valor de les pedres a la joieria, la seva composició i les propietats, a càrrec de Kiko de Pedres Naturals, també a la botiga Cris Joies. A la plaça de Serarols, a partir de les 12 del migdia i fins a les 9 del vespre, es farà un rastro de segona mà i una sessió de DJ en directe, sota el lema "L'art de reutilitzar". Finalment, a la plaça del Carme, hi haurà grafits en directe a càrrec de David Rivero i A. V. Galera.

Diumenge, el comerç del sector romandrà obert.