CCOO i UGT de Catalunya, entitats civils com l'ANC i Òmnium Cultural, a més d'ERC, CUP, ICV i PSC, impulsen una manifestació per al pròxim 29 de maig amb el lema "Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real", segons van anunciar ahir, dijous, en roda de premsa. La manifestació sortirà a les 12 del migdia de la plaça d'Urquinaona de Barcelona i es desplaçarà fins a Pla de Palau. La suspensió de les lleis d'emergència habitacional i energètica i la llei d'igualtat per part del Tribunal Constitucional i el buidat de competències del Parlament són algunes de les raons que motiven l'acció.

Els convocants llisten també com a arguments per convocar la manifestació els recursos d'inconstitucionalitat del govern del PP i les lleis que "han suposat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals", així com la retallada de serveis públics per part de diferents governs.

També destaquen un increment "alarmant" de la pobresa i de les desigualtats socials, així com la manca d'instruments per combatre aquestes situacions. En aquest context es considera la "urgència" de l'aprovació de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania.

Es reclama també el dret a l'habitatge i a l'educació pública "de qualitat", així com la retirada de la LOMCE. També el dret a una sanitat pública per a tothom i el dret de les persones consumidores. A més es reclama una societat inclusiva, el dret al treball digne, revertir les retallades començant per la darrera reforma laboral, que es lluiti per la igualtat de gènere com a manera "fonamental" per assolir la qualitat democràtica, i la necessitat d'un contracte polític amb la ciutadania pel treball digne, els drets socials i la democràcia real.