L'ExpoBages Ascensió 2016 atorgarà avui al migdia el seu reconeixement més simbòlic, el Pollet d'Or, a l'empresa manresana de joieria Tous. El guardó s'atorga anualment a una empresa que ha apostat pel territori i que ha estat capaç d'innovar, crear riquesa i projectar-se, segons expliquen fonts de l'organització.

El nom del guardó, Pollet d'Or, fa referència a l'èxit aclaparador, en la primera edició de l'ExpoBages, de l'estand de l'Escorxador d'Aus Pujol, que obsequiava amb un pollet els assistents. D'ençà que es va instaurar el premi s'ha atorgat a Míriam Ponsa; Compact Hàbit (Josep Tragant); Kids&Us (Natàlia Perarnau); Señor (Josep Ribas); Oliva-Torras (Sebastià Catllà) i Pro-motor/les Comes (Pep Vila).

L'acte inaugural de l'ExpoBages Ascensió 2016 se celebrarà avui, al Centre Cultural del Casino, a partir de la 1 del migdia, sota la presidència del conseller Jordi Baiget, màxim responsable de la conselleria d'Empresa i Coneixement i l'alcalde de Manresa i president de Fira de Manresa, Valentí Junyent. Posteriorment es concedirà el guardó a Tous, que recollirà un dels seus directius.

Des d'ahir a la tarda fins diu-menge, l'ExpoBages tornarà a omplir el centre de la ciutat de propostes comercials. En total, seran 200 els estands que exposaran productes i novetats en un traçat que va de la plaça d'Espanya fins a la plaça Major. De fet, l'ocupació d'aquest últim indret esdevé la principal novetat de la fira, amb la intenció d'incorporar el nucli antic al recorregut firal. A banda de la plaça Major, que acollirà, avui, una mostra de productes gastronòmics de proximitat del territori, també el carrer de Sant Miquel se suma a l'ExpoBages, amb una exhibició d'art mural. A més, la nova associació L'Antic, de promoció del nucli històric, presenta una programació paral·lela al certamen firal en què destaquen diverses propostes artístiques i culturals en emplaçaments del mateix barri antic.

Ahir a la tarda, l'ExpoBages arrancava amb parsimònia al primer tram del passeig de Pere III, destinat a acollir les propostes del sector comercial, el perfil més recog-noscible de l'ExpoBages. Els més de 75 estands ubicats en aquest indret obrien portes sense aglomeracions, tot i que encara hi havia estands que estaven donant els últims retocs a la seva presència a la fira. Avui ja hi haurà muntat un dels espais més representatius de l'ExpoBages, l'exposició del sector de l'automoció, que ocuparà el Guimerà i la Muralla del Carme. També avui hi haurà instal·lades les parades d'artesans, que s'ubicaran entre la plaça de Sant Domènec i els carrers Born i Nou, i també la mostra turística que es concentrarà a Plana de l'Om.