Tous rep avui el Pollet d'Or de l'ExpoBages de Manresa

L'empresa de joieria succeirà en el palmarès del guardó Míriam Ponsa, Compact Habit, Kids&Us, Señor, Oliva Torras i Pro-motor

21.05.2016 | 00:00
Estands firals ja oberts ahir al passeig de Pere III
Estands firals ja oberts ahir al passeig de Pere III

L'ExpoBages Ascensió 2016 atorgarà avui al migdia el seu reconeixement més simbòlic, el Pollet d'Or, a l'empresa manresana de joieria Tous. El guardó s'atorga anualment a una empresa que ha apostat pel territori i que ha estat capaç d'innovar, crear riquesa i projectar-se, segons expliquen fonts de l'organització.
El nom del guardó, Pollet d'Or, fa referència a l'èxit aclaparador, en la primera edició de l'ExpoBages, de l'estand de l'Escorxador d'Aus Pujol, que obsequiava amb un pollet els assistents. D'ençà que es va instaurar el premi s'ha atorgat a Míriam Ponsa; Compact Hàbit (Josep Tragant); Kids&Us (Natàlia Perarnau); Señor (Josep Ribas); Oliva-Torras (Sebastià Catllà) i Pro-motor/les Comes (Pep Vila).
L'acte inaugural de l'ExpoBages Ascensió 2016 se celebrarà avui, al Centre Cultural del Casino, a partir de la 1 del migdia, sota la presidència del conseller Jordi Baiget, màxim responsable de la conselleria d'Empresa i Coneixement i l'alcalde de Manresa i president de Fira de Manresa, Valentí Junyent. Posteriorment es concedirà el guardó a Tous, que recollirà un dels seus directius.
Des d'ahir a la tarda fins diu-menge, l'ExpoBages tornarà a omplir el centre de la ciutat de propostes comercials. En total, seran 200 els estands que exposaran productes i novetats en un traçat que va de la plaça d'Espanya fins a la plaça Major. De fet, l'ocupació d'aquest últim indret esdevé la principal novetat de la fira, amb la intenció d'incorporar el nucli antic al recorregut firal. A banda de la plaça Major, que acollirà, avui, una mostra de productes gastronòmics de proximitat del territori, també el carrer de Sant Miquel se suma a l'ExpoBages, amb una exhibició d'art mural. A més, la nova associació L'Antic, de promoció del nucli històric, presenta una programació paral·lela al certamen firal en què destaquen diverses propostes artístiques i culturals en emplaçaments del mateix barri antic.
Ahir a la tarda, l'ExpoBages arrancava amb parsimònia al primer tram del passeig de Pere III, destinat a acollir les propostes del sector comercial, el perfil més recog-noscible de l'ExpoBages. Els més de 75 estands ubicats en aquest indret obrien portes sense aglomeracions, tot i que encara hi havia estands que estaven donant els últims retocs a la seva presència a la fira. Avui ja hi haurà muntat un dels espais més representatius de l'ExpoBages, l'exposició del sector de l'automoció, que ocuparà el Guimerà i la Muralla del Carme. També avui hi haurà instal·lades les parades d'artesans, que s'ubicaran entre la plaça de Sant Domènec i els carrers Born i Nou, i també la mostra turística que es concentrarà a Plana de l'Om.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema