L'empresa de transports Tusgsal, a través de la seva filial DITU, SLU, ha comprat el Grup Transports Generals (TG), amb la qual cosa ha ampliat el seu àmbit territorial a diverses comarques de Catalunya, sense que, de moment, s'hagi fet públic el preu de l'operació.

Segons ha informat Tusgsal aquest dimarts, la compra es refereix a les accions i participacions socials representatives del 100% del capital del conjunt de societats que integren el Grup Transports Generals. Aquesta compra suposa per a Tusgsal l'ampliació de l'àmbit d'actuació territorial amb la gestió de concessions del transport urbà i interurbà de viatgers que ofereixen serveis a diverses poblacions de les comarques interiors, entre d'altres, Igualada, Manresa, Olesa de Montserrat, Martorell, el Papiol, Castellbisbal, Terrassa, Rubí i Matadepera.

Aquesta compra està en línia amb els objectius inclosos en el pla estratègic de Tusgsal, que inclou com a essencials l'expansió geogràfica, la diversificació i el desenvolupament del model d'empresa. Segons l'empresa, l'operació suposa un "nou impuls" per a Tusgsal, que li permetrà seguir creixent en la seva activitat.

El Grup Transports Generals està integrat per les societats Transports Generals Olesa, Masats Transports Generals, Autos Castellbisbal i Eurolimos i, entre d'altres, gestionen diverses concessions de dues comarques de la Catalunya central, com l'Anoia i el Bages, i també el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.