La pedregada, diumenge, al Segrià i les Garrigues danya gairebé 3.200 hectàrees

La tempesta va afectar inicialment la zona sud
del Segrià, sobretot
la Granja d'Escarp

30.05.2016 | 07:21

La forta tempesta registrada diumenge a les comarques del Segrià i les Garrigues va causar danys en 3.181 hectàrees de cultius, principalment de fruita dolça (1.310 hectàrees), ametllers (1.647 hectàrees) i cereal (224 hectàrees), encara que també va afectar oliveres. Segons va informar el departament d'Agricultura, la tempesta, provinent d'Aragó, anava acompanyada de calamarsa, amb fortes ratxes de vent i amb força intensitat de pedregada en algunes zones.
Els danys causats van afectar inicialment la zona sud de la comarca del Segrià, principalment el municipi de la Granja d'Escarp, afectat gairebé tot ell, i part dels municipis veïns de Seròs, Massalcoreig, Maials, Llardecans i Torrebesses (Segrià). El temporal va reprendre amb força en arribar a les Garrigues, i va afectar els municipis de Granyena de les Garrigues, Juncosa, el Soleràs, els Torms i la Granadella.
La calamarsa caiguda tenia un diàmetre d'entre 1 i 1,5 cm i va afectar principalment el cultiu de la fruita dolça (cirera i albercoc principalment), amb un nivell de danys molt dispers que a les zones més afectades podria arribar a ser entre el 70% i el 100% de la collita. Les plantacions en collita i les més pròximes al període de collita, de final de maig o final de juny, són les més afectades.
D'una altra banda, el cultiu de l'ametller de la comarca del Segrià també s'ha vist afectat, però en menys grau, amb caiguda de fruits que difícilment supera el 20%. En el cas de les Garrigues, els cultius més afectats han estat l'ametller i l'olivera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema