El President català, Carles Puigdemont, serà l'encarregat d'inaugurar avui les jornades econòmiques de Sitges, que en aquesta primera sessió també tindran la presència del líder de Podem, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

La XXXII Reunió del Cercle d'Economia de Sitges se celebrarà fins dissabte i reunirà els principals líders polítics i econòmics de l'Estat, com el president del govern central en funcions, Mariano Rajoy, o els màxims responsables del PSOE, Pedro Sánchez, i Ciutadans, Albert Rivera. "Política, empresa i societat davant els reptes del segle XXI" serà el títol d'aquesta cita econòmica, que aquest any tindrà un marcat contingut polític, en celebrar-se un mes abans de les pròximes eleccions generals i a les portes d'una nova campanya electoral.

Les jornades arrencaran avui a la tarda amb la conferència inaugural del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que serà introduït pel president del Cercle d'Economia, Antón Costas. Posteriorment, oferiran dues conferències dos polítics que s'estrenen en aquest fòrum empresarial, com són el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que defensa la llista de confluència catalana de Podem.

Aquest dijous també era prevista l'assistència a la trobada del ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, encara que finalment no podrà fer-ho per motius d'agenda, segons han explicat ahir fonts de l'organització.

La jornada de demà tindrà la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, així com el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras; i el president de Ciutadans, Albert Rivera; mentre que dissabte al migdia el president Mariano Rajoy clausurarà la reunió.

A la trobada, a més, han estat convidats altres noms destacats de la política catalana i espanyola, com el portaveu de Catalunya Sí que es pot, Joan Coscubiela, i el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació en funcions, José Manuel García-Margallo. El lobby barceloní, que presideix Antón Costas, oferirà també un ampli programa de conferències i sessions en les quals participaran destacats representants del sector econòmic nacional i internacional.