Una edició més, el sector de l'automoció serà el que ocuparà més espai en conjunt a l'ExpoBages, en un traçat que ocupa el carrer Guimerà i la Muralla del Carme. Per al sector de l'automoció, la cita manresana està marcada al calendari anual, ja que els concessionaris poden presentar les seves novetats en un espai molt cèntric i amb una gran quantitat de potencials compradors a l'abast.

Enguany, i sota la coordinació del Grup d'Automoció del Bages, seran 13 els concessionaris que presentaran en conjunt uns 200 vehicles d'una vintena de marques. Amb tot, la principal novetat de l'aparador de l'automoció és, enguany, el fet que els concessionaris posaran a l'abast dels compradors potencials trenta-cinc vehicles perquè puguin ser provats durant els dies de la fira. Així, s'habilitarà un espai a la plaça Porxada on hi haurà tot el mostrari disponible i cada concessionari fixarà una ruta per poder fer la prova. Tots els cotxes a disposició seran novetats estrictes.

Com és habitual, un dels al·licients de la mostra de l'automoció serà el sorteig de 3.000 euros entre tots els compradors que hagin fet la seva comanda durant els dies de fira. "És el moment més emocionant de l'ExpoBages, quan es fa el sorteig", afirmava ahir Llorenç Juanola, de la comissió organitzadora de la fira.

Gastronomia i turisme

L'altra gran novetat d'enguany a l'ExpoBages serà la mostra "Tasta el Bages", que es podrà degustar dissabte a la plaça Major. La mostra de restauradors i productors locals, que pretén tenir continuïtat al llarg de l'any, s'organitzarà en dues franges horàries: matí/migdia i tarda/vespre. En conjunt, hi participaran una quinzena de restaurants, establiments i productors, tots amb el segell comú de proximitat. A la Plana de l'Om, tornarà "Camins del Bages", una mostra de propostes turístiques i oci del territori, com Sant Benet, Parc de la Sèquia, DO Pla de Bages, Manresa 2022, Fundació Alícia, el paquet turístic Viu el Bages, Oli Migjorn, globus Kon-Tiki, Mas de la Sala, bagesterradevins.cat, el Gremi d'Hostaleria i Turisme i Fogons Gastronòmics del Bages.