D'una llista de 200 noms, són els 10 alts directius més ben pagats del món. Ho diu The New York Times, una de les capçaleres amb més prestigi i influència del planeta, que a partir de la informació proporcionada per l'agència nord-americana Equilar -que rastreja la informació que ofereixen les grans corporacions sobre els seus CEO (Chief Executive Officer, conseller delegat)-, publica cada any el rànquing dels salaris més astronòmics del planeta.

Lidera el darrer exercici el màxim directiu del grup Discovery Communications, David M. Zaslav, amb un sou de més de 156 milions de dòlars. Zaslav, l'últim any, va guanyar el 368% més que en l'exercici anterior. El grup que comanda -propietari, entre d'altres, del canal de televisió temàtic de pagament Discovey Channel, que es veu a 220 països i té 3 bilions de subscriptors- va facturar 263 milions el primer trimestre del 2016, el 5% més que el primer quart d'any del 2015 (llavors, Discovery Communications va ingressar 250 milions de dòlars).

En segona i tercera posició de la llista de més ben pagats d'Equilar s'hi situen Michael T. Fries, CEO de Liberty Global -que es presenta com "la companyia més gran de televisió i banda ampla" i "l'operador líder a Europa", amb presència a l'Amèrica Llatina i al Carib, i amb una facturació de 18,4 bilions de dòlars l'últim any, 37.000 empleats i 27 milions de clients-, amb pràcticament 112 milions de sou; i Mario Gabelli, CEO de GAMCO Investors -multinacional que proporciona serveis financers a tot el planeta i que el mateix Gabelli va fundar l'any 1967-, que va ingressar 88,5 milions anuals.

Cap dona al "top ten"

En la llista dels deu executius més ben pagats del món, que tanca el CEO de la cadena CBS, Leslie Moonves, amb una paga anual de 54,4 milions de dòlars, no hi figura cap dona (la setmana passada, un estudi de l'escola de negocis EADA i el grup consultor ICSA va alertar que les dones només ocupen l'11,8% dels llocs directius a Espanya, fet que suposa una disminució en relació amb el 2015, quan va ser del 12,5%).

La primera de la llista es Marissa A. Mayer, CEO de Yahoo, que apareix en el número 14 amb un sou una mica superior als 42 milions de dòlars anuals, una xifra que supera en el 69% el que va guanyar fa dos anys.

I un altre detall que apunta el rànquing d'Equilar: dels top ten CEO, quatre pertanyen a companyies tech (tecnològiques). Es tracta de Satya Nadella, conseller delegat del colós Microsoft, que el darrer any va guanyar el 24% més que el 2014, amb 84,3 milions de dòlars, i això el situa en la quarta posició de la llista; Nicholas Woodman, CEO de GoPro, el fabricant que ha inundat el mercat de càmeres de visió subjectiva ("somiem. Tenim idees apassionades sobre el que és possible en aquest món", escriu al web corporatiu Woodman, que té un sou de 77,4 milions de dòlars anuals, el 4.079% més alt que el 2015, i que és el cinquè directiu més ben pagat del món); Lawrence J. Ellison, del desenvolupador de software i tecnologia Oracle, amb 60,7 milions; i Steven M. Mollenkopf, màxim responsable de Qualcomm -empresa especialitzada en xarxes sense fil i en tecnologia mòbil-, amb una remuneració de més de 60 milions l'any, quantitat que el col·loca com el sisè CEO més ben pagat.

Completen el llistat el conseller delegat de Liberty Media&Liberty Interactive -del sector de la comunicació-; Greggory B. Maffei i David T. Hamamoto, de Northstar Realty. El rànquing ampliat, que recull els 200 millors sous, el tanca Cristopher M. Crane, d'Exelon, gegant energètic dels EUA, que ofereix serveis a 48 estats i al Canadà, i que va facturar 34,8 bilions de dòlars el 2015.