La marca Seat, pertanyent al fabricant automobilístic alemany Volkswagen, va incrementar en el primer trimestre el benefici operatiu el 63,6% en comparació del mateix període de l'any anterior, fins a 54 milions d'euros, el millor primer trimestre des del 2001. Volkswagen va informar ahir que aquesta millora es va produir per les mesures de reducció de costos i tot i la caiguda de les vendes. Seat va incrementar el marge de rendibilitat operativa fins al 2,6%, davant l'1,5% del primer trimestre de l'any anterior.

Seat va vendre entre gener i març 127.000 vehicles, el 7,8% menys que en el primer trimestre de l'any anterior, xifra que inclou el model Q3 produït per a Audi. Però els lliuraments a clients de la marca Seat van créixer el 0,2% en el primer trimestre. Les vendes, que són els vehicles facturats, van caure principalment perquè la línia de l'Ibiza va parar algunes setmanes al gener per les obres d'adaptació a la nova plataforma MQB-A0, i com es van produir menys vehicles es va facturar menys, van dir a Efe fonts de Seat. En canvi, els lliuraments a clients no es van ressentir perquè es "va avançar" producció al desembre, van afegir fonts de la companyia espanyola.

El grup Volkswagen va dir que la demanda de l'Ibiza i del Lleó segueix sent elevada i que l'Alhambra ha registrat "una taxa de creixement sana". Els ingressos per vendes van caure en el primer trimestre el 5,1%, fins a 2.100 milions d'euros, en comparació del mateix període del 2015.

D'altra banda, CCOO i UGT han convocat vaga els caps de setmana de juny i juliol a la fàbrica de Martorell per protestar per la falta d'avenços substancials en la negociació del conveni col·lectiu. Els sindicats justifiquen les aturades a la necessitat de "pressionar" a la direcció després de gairebé cinc mesos de negociació.