La Lacetània reclama agilitat i més recursos per desplegar la nova llei de FP

La fundació organitza una jornada sobre el futur de la formació professional a Catalunya

03.06.2016 | 00:00

Una setantena d'empresaris i representants de centres de formació professional del territori van participar dimecres en una taula rodona organitzada per la Fundació Lacetània sobre el futur de la formació professional a partir de la llei aprovada l'any passat per la Generalitat.
El president de la Cambra de Comerç i de la Fundació Lacetània, Pere Casals, va demanar "més agilitat a la Generalitat en el moment de desplegar la llei, que es destinin els recursos que calguin i que es tingui en compte la realitat de cada territori en el moment de fer-ho". Casals també va apuntar la necessitat d'adoptar el model centreeuropeu o bé les polítiques aplicades al País Basc en matèria de formació professional. Per la seva banda, els centres participants a la trobada també van reivindicar que s'escolti les necessitats de cada centre en el moment de plantejar les polítiques del sector.
La taula rodona va tenir la participació del president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal; la directora de Pimec Serveis Ocupacionals i de Qualificació, Lourdes Esteban; i la secretària de Socioeconomia de CCOO, Antònia Pasqual.
Tots tres van coincidir en la necessitat de posar en valor la formació professional, van defensar la nova llei com una oportunitat i van destacar la importància que les empreses participin des del primer moment per poder dissenyar una oferta formativa que s'adapti a les necessitats del mercat laboral situant l'alumne en el centre del debat.
En el marc de l'acte es va fer un reconeixement a les trajectòries de Sebastià Catllà i Francisco Fernández, que han estat ferms defensors de la formació professional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema