Amb motiu del 60 aniversari de l'històric vehicle produït a Manresa PTV, el Clàssic Motor Club del Bages organitza una festa commemorativa que pretén reunir els propers 11 i 12 de juny a Manresa 60 cotxes d'entre els més d'un miler d'unitats que van arribar a circular per les carreteres d'Espanya i Europa. La trobada tindrà com a centre neuràlgic les instal·lacions d'AUSA i té previstes activitats com un ral·li fotogràfic que reviurà escenes de la història del PTV pels carrers i carreteres de la zona.

Dissabte s'inaugurarà al Casino de Manresa l'exposició "60 anys del PTV", que oferirà un repàs històric del cotxe a partir de suports gràfics. Al mateix temps, al passeig Pere III estaran exposats els cotxes reunits en la concentració. Diumenge serà el moment de la ruta per les carreteres del Bages, que tindrà punt final a Món Sant Benet, on es farà el lliurament de records i trofeus. Entre els obsequis hi haurà un llibre commemoratiu amb tots els detalls del PTV i fotografies amb els models participants al 60è aniversari, atès que amb les inscripcions s'han recollit aquestes imatges.

El primer model PTV va sortir de la fàbrica d'Automóviles Utilitarios SA (AUSA) de Manresa l'any 1956 i va ser un dels microcotxes més populars i de més difusió a l'Espanya del moment. Era una època en la qual també triomfaven el Biscúter o l'Isetta, però el PTV tenia la particularitat de ser l'únic 100% de fabricació nacional. El PTV va deixar de fabricar-se el 1961, quan, amb l'aparició de nous utilitaris com el Seat 600, va minvar la popularitat dels microcotxes fins a obligar les marques d'aquests models a cessar la seva producció.