L'Associació d'Empresaris de Cardona va premiar dijous, en el transcurs d'una gala, la Ferreteria el Barato i Vidmar en la IV edició dels premis empresarials Eloi de Navel.

Aquests guardons, que es divideixen en dues categories, Trajectòria i Innovació i creixement, són un reconeixement a les empreses del municipi que han destacat en la seva influència sobre l'economia local i les que aposten per la innovació. Les empreses candidates a Trajectòria surten votades per l'assemblea general de l'AEC. Enguany han competit Gestoria Alfic, Excavacions Cots Codina, Ercros, Ferreteria el Barato i Tallers Tort.

En la categoria de Trajectòria, amb 130 anys d'existència i ara ja en la quarta generació, Ferreteria el Barato assegura tenir com a objectiu "no perdre el nivell d'estructura actual i col·laborar amb el poble de Cardona".

En Innovació i creixement, Vidmar, empresa en constant desenvolupament de nous productes i mercats, actualment té en plantilla 110 treballadors entre Cardona, Manresa, Madrid, Colòmbia i Mèxic. És una empresa que diu creure en Cardona i que està "decidida a col·laborar activament a fer créixer aquesta població".

Enguany, en l'acte de l'entrega de premis, conduït per Dani Sala d'E2S, un seguit d'empreses de Cardona van explicar projectes de futur. Així, es van poder escoltar les experiències d'empresaris que van marxar i ara tornen, com GEOSS; empreses que treballen per a millorar la salut dels aliments dels animals, de les persones i del medi ambient, com Pinallet; empreses que creixen com Biofar i Vidmar; les que milloren les comunicacions a Cardona portant la fibra òptica, com Elèctrica de Guixés; la de Cafès Gener que ha tret una marca de cervesa amb cafè, i la d'Olis Migjorn, que apropa la cultura de l'oli a tot el territori, i recupera oliveres autòctones de la varietat Corbella.

Durant el sopar, l'Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va elogiar el teixit empresarial local i va fer una crida als empresaris, mentre que Ramon Vilajosana, president de l'Associació, va agrair la col·laboració de la Caixa en l'acte.