El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya PDR.cat2020, per complir, així, amb els compromisos assumits amb els agricultors.

Aquesta vegada, es tracta dels ajuts a la gestió i recuperació dels prats de dall, amb l'objectiu de fomentar la recuperació i conservació dels ecosistemes d'aquests prats, i d'aconseguir un mosaic paisatgístic que es traduirà en un increment de biodiversitat.

A Girona, els pagaments sumen un total de 254.000 euros repartits entre les comarques del Ripollès (107.298 euros), la Cerdanya (137.623 euros) i la Garrotxa (9.544 euros). Aquesta mesura inclou la racionalització dels aprofitaments ramaders extensius i semiextensius, i incentiven el respecte a les càrregues ramaderes, la realització de treballs culturals que garanteixin la conservació dels hàbitats, entre d'altres.

En aquest pagament, i amb l'objectiu de cobrir una base territorial més gran, i també de beneficiaris, s'ha aplicat la possibilitat que estableix la convocatòria d'ajuts de dur a terme una compensació parcial de primes del 80%, ja que l'import total de les sol·licituds presentades superava la dotació pressupostària disponible. D'aquesta manera, tots els beneficiaris que han sol·licitat l'ajut i que compleixen els requisits i compromisos fixats poden accedir a aquest sistema d'ajuts, i no s'han hagut de denegar sol·licituds per manca de disponibilitats pressupostàries.

Per altra banda, el 6 de maig passat es va iniciar l'ingrés dels pagaments de l'ajut de Gestió de la fertilització. Aquestes ajudes, amb compromisos amb una previsió de 5 anys, són per a la millora de la biodiversitat, i s'emmarquen en el PDR.cat2020.