El 2035 ja es vendran uns 21 milions d'automòbils sense conductor

08.06.2016 | 00:00

Les vendes d'automòbils autònoms sense conductor arribaran als 21 milions de vehicles el 2035, una xifra molt superior a la calculada anteriorment, segons un estudi donat a conèixer ahir als EUA.
L'informe, realitzat per la firma IHS Automotive, assenyala que la revisió a l'alça del mercat de vehicles autònoms és fruit de la investigació i inversions que els fabricants d'automòbils realitzen, així com dels canvis legislatius en marxa en molts països. Fa només dos anys, IHS Automotive va xifrar en 11,8 milions les vendes de vehicles autònoms per 2035.
IHS Automotive preveu que el mercat nord-americà serà el primer a adoptar els vehicles sense conductor el 2020 amb la posada en circulació aquest any de diversos milers d'automòbils. Les vendes augmentaran a gairebé 4,5 milions de vehicles cap al 2035, segons l'estudi.
Però la Xina serà el principal mercat per als vehicles sense conductor: IHS Automotive preveu que cap al 2035 més de 5,7 milions de vehicles autònoms es vendran en aquest país. A Europa, les vendes de vehicles autònoms se situaran en 4,2 milions d'unitats cap al 2035, mentre que a l'Àfrica i l'Orient Mitjà la xifra serà d'1 milió. Al Japó i Corea del Sud, 1,2 milions de vehicles estaran equipats amb algun tipus de tecnologia de conducció automàtica per al 2035, segons IHS.
El director d'investigació d'IHS Automotive, Egil Juliussen, va assenyalar en un comunicat que les vendes mundials d'automòbils autònoms se situaran en 600.000 unitats a l'any el 2025 i que tindran una taxa de creixement del 43% en la següent dècada.
Egil Juliussen va qualificar el període comprès entre 2025 i 2035 com "una dècada de substancial creixement, a mesura que vehicles sense conductor i autònoms són més àmpliament adoptats en tots els mercats clau del món de l'automòbil".
"Les futures flotes de vehicles sense conductor proporcionaran servei de mobilitat per a qualsevol, generant noves oportunitats emocionants per al sector de l'automòbil", va afegir el director d'investigació d'IHS Automotive.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema