Els directius del Sabadell i Bankia advoquen perquè es normalitzin els tipus d'interès

09.06.2016 | 00:00

El futur del sector bancari passa per una "normalització" del tipus d'interès que ofereixi més rendibilitat a les entitats financeres i "certesa regulatòria", segons van coincidir ahir els consellers delegats de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, i de Bankia, José Sevilla.
Els consellers delegats de Banc Sabadell i Bankia van exposar les estratègies i els models de negoci de les seves respectives entitats financeres en la setena jornada sobre el sector bancari espanyol, organitzada a València per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie).
Per a Guardiola, "ve un panorama positiu" en el mitjà termini per al sector financer, i va advocar perquè "el cost de capital ha de baixar", així com millorar la seguretat del sistema, que permeti una inversió més segura.
El conseller delegat de Bankia va afegir que el model de negoci evolucionarà molt en els pròxims 3 a 5 anys, i serà "més humanitzat des del punt de vista del tipus d'interès", que permeti a les entitats financeres rendibilitats "més acceptables".
Preguntats sobre si hi haurà una nova ronda de fusions en el sector bancari espanyol, Sevilla va comentar que "hi haurà poc moviment" a mitjà termini i no es veuran grans canvis. Segons la seva opinió, el "gran repte" i el "camp de joc" a llarg termini és la creació de bancs "paneuropeus".
El conseller delegat de Banc Sabadell tampoc no preveu fusions bancàries a Espanya a curt termini, i considera que, si hi ha necessitat de processos de concentració, serà en operacions industrials, buscant millores dels costos en aquest entorn.
Respecte a la política monetària expansiva del Banc Central Europeu (BCE) i la seva repercussió en la rendibilitat de la banca espanyola, Guardiola va dir que els tipus d'interès baixos "afavoreixen que hi hagi menys morositat i augmenten la petició de crèdits", però va defensar que una zona "intermèdia" milloraria el negoci de les entitats financeres. Per a Sevilla, un dels efectes negatius de la política monetària del BCE va ser la "falta de rendibilitat" dels bancs, i l'ideal, va indicar, és que l'economia es reactivi i aquesta política "ultralaxa" torni a nivells més normals d'interès.
Preguntats sobre quina hauria de ser la mida "òptima" de la xarxa de bancs a l'estat espanyol i si hauria de convergir a la mitjana europea en termes de ràtio població per oficina, que suposaria tancar 9.000 oficines bancàries més, el representant de Bankia va contestar que "els grans ajustos ja s'han portat a terme", i que els pròxims sorgiran del trànsit a la banca digital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Imatge de Decathlon Manresa en els seus inicis.
Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema