La cadena de distribució d'electrodomèstics i productes tecnològics Miró, amb seu a Martorell, ha tancat un acord amb els sindicats per a l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà el 28% de la plantilla, 119 dels seus 430 treballadors, i tancarà 10 botigues.

En un principi, la companyia va plantejar l'ERO per a 140 persones, encara que, finalment, durant el període de negociació amb la representació sindical, l'ha rebaixat en una vintena de persones.

Miró, propietat del grup inversor suís Springwater Capital, vol centrar la seva activitat a Catalunya i les Balears, per això els acomiadaments afectaran, principalment, els empleats de comunitats on la presència de la companyia és més baixa. L'objectiu de Miró és fer front a l'evolució del negoci "des d'una posició més competitiva", que li permeti portar a terme amb èxit el seu nou pla estratègic per al període 2016-2018.

Després d'aquesta reestructuració, que es du a terme "amb el suport operatiu i financer" d'Springwater Capital, la firma espera aconseguir resultats operatius a partir dels pròxims mesos.

El juliol del 2015, la cadena Miró va anunciar que preveia invertir 23 milions d'euros entre el 2015 i el 2016 per renovar la seva xarxa comercial, i obrir 34 noves botigues, cosa que havia de suposar la contractació de 300 persones més, però finalment ha optat per retallar plantilla.

Miró, una companyia que Springwater Capital va adquirir el 2014, quan estava en concurs de creditors, té actualment unes 65 botigues, la majoria de les quals, situades a Catalunya, a més de la seva botiga en línia.

Miró al·lega que des que Springwater Capital va adquirir el control de la cadena ha aconseguit "consolidar la seva presència al mercat, especialment a Catalunya", però que, tot i així, no ha aconseguit obtenir "els nivells de rendibilitat i competitivitat adequats en aproximadament el 25% de les botigues".