L'estat abonarà 980 milions a Catalunya pel FLA durant el tercer trimestre

10.06.2016 | 00:00

El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, va anunciar ahir que les comunitats rebran durant el tercer trimestre un total de 3.443,9 milions d'euros corresponents al Fons de Liquiditat Autonòmic i 5.372 milions d'euros extres per al compliment de l'objectiu de dèficit del 2015. De la quantitat corresponent al FLA, 980 milions d'euros seran per a Catalunya, dels quals 789,9 seran per als venciments, 158,9 per a l'objectiu de dèficit i 31,2 per a altres conceptes. A més a més, es destinaran 1.366,2 milions d'euros al finançament del dèficit del 2015, de manera que Catalunya rebrà un import total de 2.346 milions d'euros, el 26,6% de la quantitat que Hisenda destinarà a les comunitats autònomes adherides al Fons de Liquiditat Autonòmic.
L'aprovació d'aquests diners, que corresponen al tercer trimestre del 2015, estan destinats al funcionament de les administracions i al pagament dels seus proveïdors. El Ministeri d'Hisenda va destacar que aquestes podran rebre aquests diners després que les comunitats autònomes afectades hagin complert amb les condicions del govern espanyol per poder accedir als mecanismes de finançament. En concret, es tracta, a més de Catalunya, d'Andalusia, Aragó, Castella-La Manxa, les Illes Canàries, Extremadura, Galícia, el País Valencià, Astúries, les Illes Balears, Cantàbria, la Comunitat de Madrid, Múrcia i la Rioja.
El País Valencià és la segona comunitat que rebrà més diners del Fons de Liquiditat Autonòmic, 715,7 milions d'euros, més 1.362,7 milions d'euros destinats al finançament del dèficit de l'any passat. D'altra banda, la comissió delegada del govern per Assumptes Econòmics ha aprovat l'assignació de 226 milions d'euros per als ens locals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema