Un estudi de la Fundació Gas Natural Fenosa constata que les llars catalanes podrien estalviar de mitjana uns 273 euros anuals, cosa que equival al 25,9% de la seva factura de gas natural i electricitat, si apliquessin mesures d'eficiència energètica.

Aquest potencial d'estalvi, lleugerament inferior a l'estatal (27,4%), evidencia l'eficiència més gran de les llars catalanes i equival a 7.461 gigawatts hora, cosa que es correspon amb el consum a la ciutat de Barcelona en enllumenat públic durant 75 anys.

A més, segons aquest estudi, aquest estalvi reduiria 1,6 tones el diòxid de carboni emès i 830 milions d'euros la despesa energètica, cosa que equival al 0,4% del PIB de Catalunya el 2015. La desena edició de l'Índex d'Eficiència Energètica, elaborat per per la Fundació Gas Natural Fenosa i presentat ahir, revela a més que en el 57% de les llars l'estalvi d'energia és igual d'important ara que abans de la crisi.

També destaca que el manteniment dels sistemes energètics i l'estat dels equipaments, la majoria electrodomèstics, són els principals causants de la falta d'eficiència energètica.

Finalment, Catalunya se situa com la segona de les comunitats autònomes més eficients, amb una puntuació de 6,58 sobre 10 en eficiència energètica, la mateixa que registra Múrcia, i només darrere de les Illes Balears, amb 6,66 punts.