L'Associació Vinícola Catalana treballa en la creació d'una Wine Catalan House (casa del vi català) a Barcelona. L'entitat, que agrupa les empreses que elaboren el 85% del vi tranquil de Catalunya, va presentar el projecte en la seva assemblea celebrada a Món Sant Benet.

Valentí Roqueta, president de l'Associació Vinícola Catalana, va explicar el nous projectes que portarà a terme l'associació, entre els quals destaca la creació de la Wine Catalana House. Es tracta d'impulsar un gran centre lúdic i cultural del vi i l'enoturisme a Barcelona que pretén convertir-se en el quilòmetre zero del sector vitivinícola català.

"Hem d'estar a l'alçada de zones com Bordeus, Napa Valley o Alsàcia i hem d'aprofitar la finestra al món que és la marca Barcelona i integrar-nos. Amb un clar objectiu: posicionar Catalunya com país de vins i com una gran capital enoturística europea", va manifestar Roqueta.

Es tracta d'una iniciativa en la qual s'està treballant des de fa un any i que té el suport de tots els agents implicats en la promoció dels vins i de l'enoturisme de Catalunya.

L'Associació Vinícola Catalana aposta fort per la promoció conjunta dels vins i del territori vitivinícola català i per això portarà a terme diferents activitats en aquest sentit, com el CARTAVÍ i la creació d'una marca global com a símbol d'identitat d'una zona productora i elaboradora de prestigi com és Catalunya. Marca que a la vegada ha de possibilitar que els cellers siguin més competitius en els mercats internacionals.