Els preus pugen sis dècimes el maig i deixen una inflació anual del -0,7%

18.06.2016 | 07:42

Els preus es van incrementar sis dècimes al maig i van deixar una inflació anual del -0,7%, una dècima més alta que la registrada a l'abril, cosa que suposa acumular quatre mesos seguits d'inflació en negatiu, segons ha publicat aquest dimarts l'Institut d'Estadística espanyol.
Les tarifes de les companyies de telefonia mòbil, que aquest mes de maig han mantingut preus, contràriament al maig de l'any passat que els van incrementar, han pressionat a la baixa la inflació que continua en zona negativa.
En el conjunt de l'estat espanyol, els preus es van apujar cinc dècimes al maig i van deixar una inflació negativa de l'1%, una dècima més alta que a l'abril i negativa per cinquè mes consecutiu.
Les cistelles de preus que han mantingut els preus en zona negativa han estat aquest mes de maig les tarifes de les companyies de telefonia mòbil, que aquest maig han registrat una taxa interanual de l'1,8%, 1,6 punts per sota de la registrada a l'abril com a conseqüència d'un període d'estabilitat de preus contràriament a la pujada que es va registrar al maig de l'any passat. L'altre cistella que ha pressionat en negatiu a l'IPC ha estat la d'aliments frescos que s'ha situat en el 2%, una dècima per sota que la registrada a l'abril.
Per contra, el comportament de preus que ha ajudat a frenar la caiguda de l'IPC han estat els de l'habitatge, amb un increment de preus de la factura elèctrica davant la baixada del maig de l'any passat; l'oci i la cultura per l'impacte dels viatges organitzats que aquest mes de maig han baixat preus però menys que l'any passat; i finalment, la cistella del transport on s'ha vist que taxa interanual al maig s'ha situat en -5%, tres dècimes més alta que el passat mes d'abril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema