Àngel Vilarasau, fins ara vicedegà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (Cetim), assumeix el deganat de l'associació en relleu de Francesc Archs, directiu d'Endesa, que deixa la direcció de l'organisme perquè marxa a treballar a l'Argentina els propers dos anys.

Vilarasau (Manresa 1962) ha estat durant 13 anys a la junta del Cetim, i des del 2014 n'ha estat el vicedegà. El 6 de juny passat, Vilarasau ja va ser escollit en un procés electoral president del Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, que aglutina els col·legis de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa i Vilanova i la Geltrú.

Àngel Vilarasau va explicar ahir a aquest diari que "tinc el suport de la junta i hi ha voluntat de fer coses. El programa de govern tenia 64 punts i el 65% ja s'ha complert". Per als propers dos anys de mandat al capdavant del Cetim, Vilarasau confia poder impulsar dues accions en particular: la col·laboració amb l'Epsem i la promoció de l'enginyeria entre les alumnes d'institut, ja que es pretén afavorir l'arribada de noies als graus d'enginyeria.

"L'Epsem fa una feina molt important, i des del col·legi col·laborem en la divulgació de les enginyeries als instituts", va dir Vilarasau. En aquest sentit, el col·legi professional i la universitat ja treballen conjuntament en tallers de robòtica a l'Epsem per a l'estiu.

El Cetim també vol potenciar el viver d'empreses per a autònoms, recentment posat en marxa, que ajuda a obrir nous negocis del sector, ja sigui facilitant crèdits com habilitant espai al col·legi per a ús dels nous professionals.

Àngel Vilarasau és soci i responsable d'expansió i clients externs de Presaba, l'empresa creada el 2003 i dedicada a la prevenció i la salut laboral, que ara està integrada dins del grup d'empreses de Mutuacat (l'antiga Mútua Manresana).