L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa va rebre divendres passat el premi sobre la Promoció del Territori, que atorgava en la seva setena edició el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa, Cetim.

El guardó reconeix la tasca de persones o entitats, de qualsevol àmbit, que destaquen per la seva trajectòria en la defensa i la promoció del territori. Van recollir el guardó el rector de la UPC, Enric Fossas, i la directora de l'EPSEM, Rosa Maria Argelaguet.

El lliurament va tenir lloc en un sopar celebrat a l'hotel Cal Ramon de Santpedor, en el transcurs del qual també es va fer el tradicional homenatge anual als col·legiats. Així, es van lliurar guardons als enginyers que fa vint-i-cinc anys que estan col·legiats, així com aquells que compleixen les noces d'or.

En el primer cas, van ser distingits Joan Ramon Bover Alberni, Josep Casals Pons, Daniel Cussó Garcia, Josep Maria Macià Roldán, Valentí Plans Pons, Xavier Prat Burdó, Salvador Relat Portella i Jordi Ribó Calmet.

Pels seus 50 anys de professió van ser homenatjats Josep Maria Badia Pons, Pere Carles Freixas, Josep Maria Casas Sabata, Antoni Farré Sanpera, Ramon Riba Argelaguet, Francesc Rosell Sanjust, Jaume Sangrà Domenech i Lluís Serrat Mestre.

En el transcurs del sopar també es va lliurar el guardó de col·legiat d'honor del Cetim a Vicenç Mauri Claret.

L'acte, al qual també va assistir la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, el va cloure el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.