El concurs Talent+Empresa lliura els seus sis guardons

El programa pretén promoure l'emprenedoria entre els alumnes de FP del Bages

18.06.2016 | 07:42
Fotografia de grup dels guanyadors del concurs i dels organitzadors
Fotografia de grup dels guanyadors del concurs i dels organitzadors

La segona edició del congrés Talent+Empresa ha celebrat avui la seva jornada final.

El jurat, format representants d´algunes de les principals empreses del Bages, ha seleccionat, en cicles formatius de grau mitjà, «Sweet-pop», de Sandra Carrasco (Escola Joviat). Es tracta d´una cullera que porta el sucre incorporat en forma de caramel, de manera que es pot dissoldre en begudes calentes com ara el cafè. A més, s´hi poden afegir diferents aromes com la vainilla. Està pensada bàsicament per a begudes per emportar. També ha seleccionat «Microcaravana», d´Adrià Buzón, Miquel Coca i Àlex Garcia (Institut Guillem Catà). És un projecte de microcaravana desmuntable i de fàcil muntatge per a l´usuari, fàcil de transportar i econòmica. En la mateixa categoria, ha estat guardonat també «Malécom», de Maria Fatima Malé (Escola Joviat). Es tracta d'un projecte de servei de repartiment de la compra a domicili en zones rurals, que té com a destinatàries persones que viuen al món rural i que tenen dificultats per desplaçar-se.

En l'apartat de cicles formatius de grau superior, s'ha seleccionat «Naturvac», de Meritxell Sorolla i Oriol Aunós (Institut Guillem Catà). És un projecte de serveis sòcioculturals i dinamització econòmica per al municipi de Vacarisses. També ha estat triat «Natvrema», de Joan Pujades i Aram González (Institut Lacetània). Consisteix en un projecte de creació d´un accelerador per a la producció de biogàs a partir de l´escalfament de bacteris i d´un barrejador. Està pensat per fer més sostenible la producció d´energia a granges i explotacions rurals. Finalment, ha estat també seleccionat en aquest apartat «Recupera´t», del qual són autors Eric Fortuny, Noel Lorenzo i Víctor Raluy (IES Quercus). Es tracta d´un servei de recuperació esportiva i altres pensat inicialment per a la ciutat de Vic però que podria exportar-se a d´altres ciutats catalanes.

El premi per a cada projecte seleccionat és de 200 euros, gentilesa de CaixaBank, més 2.500 euros en concepte de beca d´estudis a la Fundació Universitària del Bages. A més, tots ells rebran suport professional per desenvolupar el pla de negoci, establir contactes amb possibles socis i qualsevol altra acció que sigui necessària per convertir-se en empreses reals.

Com a novetat d´enguany, els alumnes guanyadors del concurs podran disposar d´una borsa de 2.500 euros per a les despeses que puguin derivar-se de tot aquest procés com pot ser el registre de la propietat industrial, la constitució del negoci, etc. Aquesta borsa és possible gràcies a les aportacions de les empreses ICL Iberia i Taelus.

Talent+Empresa és una iniciativa de la Fundació Althaia, la Cambra de Comerç de Manresa i el departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per apropar els projectes d´emprenedoria dels alumnes de formació professional del Bages a les empreses del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema