El concurs Talent+Empresa lliura els seus sis guardons

El programa pretén promoure l'emprenedoria entre els alumnes de FP del Bages

18.06.2016 | 07:42
Fotografia de grup dels guanyadors del concurs i dels organitzadors

La segona edició del congrés Talent+Empresa ha celebrat avui la seva jornada final.

El jurat, format representants d´algunes de les principals empreses del Bages, ha seleccionat, en cicles formatius de grau mitjà, «Sweet-pop», de Sandra Carrasco (Escola Joviat). Es tracta d´una cullera que porta el sucre incorporat en forma de caramel, de manera que es pot dissoldre en begudes calentes com ara el cafè. A més, s´hi poden afegir diferents aromes com la vainilla. Està pensada bàsicament per a begudes per emportar. També ha seleccionat «Microcaravana», d´Adrià Buzón, Miquel Coca i Àlex Garcia (Institut Guillem Catà). És un projecte de microcaravana desmuntable i de fàcil muntatge per a l´usuari, fàcil de transportar i econòmica. En la mateixa categoria, ha estat guardonat també «Malécom», de Maria Fatima Malé (Escola Joviat). Es tracta d'un projecte de servei de repartiment de la compra a domicili en zones rurals, que té com a destinatàries persones que viuen al món rural i que tenen dificultats per desplaçar-se.

En l'apartat de cicles formatius de grau superior, s'ha seleccionat «Naturvac», de Meritxell Sorolla i Oriol Aunós (Institut Guillem Catà). És un projecte de serveis sòcioculturals i dinamització econòmica per al municipi de Vacarisses. També ha estat triat «Natvrema», de Joan Pujades i Aram González (Institut Lacetània). Consisteix en un projecte de creació d´un accelerador per a la producció de biogàs a partir de l´escalfament de bacteris i d´un barrejador. Està pensat per fer més sostenible la producció d´energia a granges i explotacions rurals. Finalment, ha estat també seleccionat en aquest apartat «Recupera´t», del qual són autors Eric Fortuny, Noel Lorenzo i Víctor Raluy (IES Quercus). Es tracta d´un servei de recuperació esportiva i altres pensat inicialment per a la ciutat de Vic però que podria exportar-se a d´altres ciutats catalanes.

El premi per a cada projecte seleccionat és de 200 euros, gentilesa de CaixaBank, més 2.500 euros en concepte de beca d´estudis a la Fundació Universitària del Bages. A més, tots ells rebran suport professional per desenvolupar el pla de negoci, establir contactes amb possibles socis i qualsevol altra acció que sigui necessària per convertir-se en empreses reals.

Com a novetat d´enguany, els alumnes guanyadors del concurs podran disposar d´una borsa de 2.500 euros per a les despeses que puguin derivar-se de tot aquest procés com pot ser el registre de la propietat industrial, la constitució del negoci, etc. Aquesta borsa és possible gràcies a les aportacions de les empreses ICL Iberia i Taelus.

Talent+Empresa és una iniciativa de la Fundació Althaia, la Cambra de Comerç de Manresa i el departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per apropar els projectes d´emprenedoria dels alumnes de formació professional del Bages a les empreses del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema