La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va anunciar ahir que el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) destinarà 363 milions d'euros per crear ocupació, el 24% més que en l'exercici anterior.

La consellera va detallar que es destinaran 71 milions més que l'any passat a programes per a col·lectius de totes les franges d'edat, especialment aquells destinats als més grans de 55 anys. Encara que incrementaran les partides destinades als col·lectius de totes les edats, "s'intensificaran" les destinades a la inserció laboral dels col·lectius més longeus, amb programes de 12 mesos en comptes de 6, per garantir així un subsidi d'atur quan deixin la feina, entenent que aquest col·lectiu necessita un període d'adaptació més gran. Segons la consellera, es negocia amb empreses, entitats i ens locals que el sou mínim que percebin els més grans de 55 anys en aquests programes sigui de 1.000 euros.

Entre les novetats en la programació del SOC destaca un nou programa d'orientació per a les persones aturades d'entre 30 i 45 anys.

Per programes, dels 363 milions previstos, 178 aniran destinats a programes d'orientació i formació professional, 95 recauran sobre iniciatives que promoguin oportunitats d'ocupació i 50 arribaran a aquells programes que fomentin el desenvolupament local. La resta es destinarà a programes mixtos que combinin l'orientació, la formació i la inserció laboral i, com a novetat, hi haurà una partida destinada a polítiques actives que fomentin el cooperativisme.