Els premis Pimes guardonen Mutuacat, Ca l'Arpellot, Ultramagic i Caviaroli

Els reconeixements s'han lliurat en el marc d'un sopar al MNAC presidit per Carles Puigdemont

21.06.2016 | 08:23
Representants de Mutuacat recollint el guardó.

La mútua Mutuacat (l'antiga Mútua Manresana) i Ca l'Arpellot de Grup Llobet, la igualadina Ultramagic i l'esparreguerina Caviaroli han estat entre les empreses reconegudes aquesta nit en el marc dels premis Pimes 2016 que atorga la patronal de la petita i la mitjana empresa Pimec. Els guardons, que destaquen les millors iniciatives empresarials que s'han dut a terme a Catalunya durant el darrer any i que aquest 2016 arriben a la seva 29a edició, han estat lliurats en el transcurs d'un sopar a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Mutuacat ha estat guardonada amb el Premi a la Qualitat Lingüística el Món Empresarial. Els guardons reconexien el «procés de recnovació aboslut amb el canvi de denominació, amb un compromís sòlid, social i empresarial envers la llengua catalana, a més d'una renovació de tota la imatge corporativa amb una especial cura per la llengua», segons el veredicte del jurat. L'empresa d'assegurances de salut sense ànim de lucreva néixer a la capital del Bages el 1969 com a Mútua Manresana. Des dels seus orígens, el català ha estat la llengua utilitzada habitualment a la mútua, que avui disposa d'un servei propi d'assessorament lingüístic.

El Premi a la Diplomàcia Empreasarial Catalana (amb la col·laboració de Diplocat) va ser per a Ultramagic, l'empresa fundada el 1984 impulsada pels germans Josap Maria i Carles Lladó, s'ha convertit en una de les empreses capdavanteres en la fabricació i venda de globus aerostàtics. Amb les instal·lacions ubicades a l'aeròdrom Igualada- Òdena, fabrica més de 100 globus l'any i destina a l'entorn del 80% a l'exportació. El premi vol reconèixer «el seu creixement amb solidesa fins a disposar d'una plantailla de més de 40 persones qualificades i dedicades a la seva feina, així com d'una xarxa de distribuïdors arreu del món que ofereix una atenció directa al consumidor».

Ca l'Arpellot, per la seva banda, ha estat reconeguda dins el bloc de pimes més competitives amb el Premi al Comerç més Competitiu. De l'empresa de Grup Llobet es valora el fet de ser «el primer supermercat saludable» i que «treballa per fomentar l'educació en alimentació». Ca l'Arpellot, que va néixer fa dos anys, ja compta am tres establiments (Manresa, Navàs i Gironella) i una botiga online. Grup Llobet té gairebé 300 empleats, amb una forta implantació a la Catalunya central.

Dins la mateixa categoria de pimes més competitives, l'esparreguerina Caviaroli rep el Premi a la Microempresa més Competitiva. El jurat en destaca el «compromís amb la innovació i la qualitat que s'ha materialitzat en la seva primer família de productes, el caviar d'oli d'oliva». Durant el 2015, l'empresa ha fet un important esforç en l'àmbit del desenvolupament de productes i tecnologies, reconeix el jurat del guardó. A més, l'any passat l'empresa va iniciar l'exportació dels seus productes a Mèxic i Tailàndia. Caviaroli ha signat un acord amb l'empresa Cellers Avustvs Forvm per desenvolupar una línia de productes basats en els eus vinagres i ha signat un contracte amb el cuiner Alber Adrià per desenvolupar una nova línia de productes basats en l'esferificació.

Durant el sopar, també s'ha reconegut la tasca Cèsar Molins, director general d'Ames (Medalla al Reconeixement Empresarial), El Nacional i El Confidencial (Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials), Gremi de Restauració de Barcelona (Reconeixement en el Comerç), Gremi d'Ascensors de Catalunya (Col·laboració Empresa- Formació Professional), Manufactures Arpe (Premi Fundació Pimec als Valors d'Empresa), Mexacover (Premi a la Petita Empresa Més Competitiva) i Cristales Curvados (Premi a la Mitjana Empresa més Competitiva).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema