Una quarantena de responsables d'allotjaments turístics de la comarca del Bages i alguns de zones properes van fer ahir un recorregut per diversos recursos patrimonials i turístics de Manresa i van rebre informació de primera mà sobre projectes turístics clau de la ciutat. La jornada de visita va ser organitzada per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament.

Els responsables dels establiments (hotels i cases rurals, entre d'altres) van poder aprofundir en el coneixement d'elements patrimonials de la ciutat, conèixer més a fons alguns dels que s'han estrenat recentment, i tenir tota la informació sobre els projectes com Manresa 2022, que commemorarà el 500 aniversari de l'estada de sant Ignasi a Manresa i la marca "Manresa cor de Catalunya".

Els participants, dividits en dos grups, van seguir un itinerari que va incloure una introducció sobre aspectes de Manresa, tant des d'un punt de vista geogràfic com històric, i visites a emplaçaments de gran potencial turístic de la ciutat com el carrer del Balç, la Seu, la Cova, la capella del Rapte i l'Antic Col·legi de Sant Ignasi (Museu Comarcal, que acull el Centre d'Acollida de Pelegrins), plaça Major, Sant Ignasi Malalt, Plana de l'Om, Born, el passeig Pere III i l'Espai 1522 de l'antic convent de Sant Domènec i església de Sant Pere Màrtir.

Els visitants, que van cloure la jornada al Kursaal, van ser rebuts per Joan Calmet, regidor de Turisme i Festes de l'Ajuntament de Manresa, i Josep Canals, conseller comarcal de Turisme.