La casa Lluvià de Manresa va acollir ahir la cloenda del programa PFI-PTT (Pla de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball) de la capital del Bages. Organitzat pel departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del fons social europeu, el programa PFI-PTT va adreçat a joves de 16 a 21 anys que no tenen el graduat d'ESO i els proporciona la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar els estudis de FP. A més, es facilita l'aprenentatge per accedir al mercat de treball.

Aquest curs, 29 alumnes dels 37 que el van començar han finalitzat la formació. D'aquests, onze han assistit al mòdul de Fabricació Mecànica, i onze més al de Vendes i Oficines. Els set restants han cursat el mòdul d'Imatge Personal.

El programa col·labora amb les empreses Indústries Vallma, Mepsa, Talleres Garcia Aguilera, Fes més subministres, Francisco Javier González de Aleja Andrés, Estructures Casals, Jordi Castillo Ribalta, Tallers Mecànics Calvo, Planxisteria Industrial Vidal, Baborte, Zara, Pull & Bear, Women's Secret, Carrefour Manresa, Akí Manresa, Fes Més Subministres, Abacus Coop., La Pinta, Perruqueria Charo, Perruqueria Rosa, Masachs Perruquer, Perruqueria Pilar, L'Estètica, Consulting Imatge, Azul de Rizos, Món de Sensacions, Perruqueria Mercè i Joan Rueda Perruquer.

Durant l'acte d'ahir, en què es va fer un minut de silenci amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, es va fer una desfilada de creacions fetes pels participants del mòdul d'Imatge Personal. Posteriorment, es va lliurar un record fotogràfic als alumnes, i es va exhibir una exposició amb els treballs fets pels mòduls de vendes, oficina i atenció al Públic i el mòdul de Fabricació Mecànica. L'acte va ser presidit per la regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz.

El programa es va iniciar el curs 1989-90 i té com a objectiu preparar els alumnes en sectors com fabricació mecànica, vendes, oficina i atenció al públic i imatge personal (perruqueria i estètica).