Juncker dóna l'aprovat a Grècia després d'un any atapeït de dificultats

El president hel·lè expressa el desig que el Regne Unit opti per romandre a la UE

22.06.2016 | 00:00

Un any després que Grècia es trobés a la vora de la seva sortida de l'euro i el difícil començament de les negociacions amb els socis europeus, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va donar ahir l'aprovat al govern d'Atenes.
En una visita a Atenes dos dies abans del referèndum sobre el Brexit, Juncker va qualificar d'"absurda" la defensa del Grexit seguida en el seu moment per alguns socis a l'eurozona. "Al final vam guanyar nosaltres", es va congratular Juncker en una reunió amb el president de Grècia, Prokopis Pavlopulos, qui li va agrair haver defensat en tot moment la permanència de Grècia a l'euro. Pavlopulos va expressar el desig que el Regne Unit opti així mateix per romandre a la UE, i va posar com a exemple Grècia, que tot i haver de fer grans sacrificis, va triar el camí europeu.
La visita de Juncker va coincidir amb la del cap del Mecanisme Europeu d'Estabilitat, Klaus Regling, que va aprofitar el seu pas per Atenes per anunciar oficialment el desemborsament de 7.500 milions d'euros, part del tram total de 10.300 milions que l'Eurogrup va aprovar concedir a Grècia a canvi d'una sèrie de reformes, entre aquestes la fiscal i la de pensions. Abans de poder cobrar el subtram restant, Grècia ha d'aprovar el setembre una altra llista de requisits previs. En una roda de premsa conjunta amb el ministre de Finances, Euclides Tskalotos, Regling va reafirmar que els socis estan decidits a complir la seva promesa d'alleujar el deute grec, però va reiterar que l'assumpte no serà resolt abans de final d'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema