La Generalitat posa les bases per a la regulació de l'economia col·laborativa

La Comissió Interdepartamental que s'ha creat per ordenar aquest àmbit va encetar ahir les reunions

23.06.2016 | 00:00
El conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget
El conseller d´Empresa i Coneixement, Jordi Baiget

El Govern de la Generalitat posa fil a l'agulla en la regulació de l'economia col·laborativa en la que preveu començar a treballar de ple properament. Ahir es va fer la primera reunió de la Comissió Interdepartamental que es va crear per ordenar la normativa que afecta aquest tipus d'activitats, i a partir d'ara s'hi donarà continuïtat, segons el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.
El proper pas serà la creació de sis grups de treball que abordaran la realitat de cada sector: allotjaments turístics; transport i mobilitat; normativa fiscal; normativa laboral; bones pràctiques i acords de col·laboració amb les plataformes. Per altra banda, el conseller Baiget va afirmar ahir que aquest procés es farà respectant dos principis. En aquest sentit es vol garantir que hi haurà igualtat d'oportunitats respecte a la resta d'agents de l'economia, i al mateix temps, s'evitarà que l'economia col·laborativa sigui economia submergida.
La Comissió Interdepartamental està formada per responsables de Turisme, Economia, Hisenda, Treball, Territori i Habitatge, entre d'altres, i redactarà un informe que entregarà al Govern, en el qual es fixaran els criteris que hauran de definir aquesta nova modalitat econòmica.
De cara a la seva elaboració, la mateixa comissió es compromet a recollir les demandes dels agents implicats en l'economia col·laborativa i dels altres agents econòmics del sector.
Baiget també va explicar ahir que la regulació de l'economia col·laborativa es farà de manera sectorial. En aquest sentit, el conseller va destacar la creació d'una llei que permeti englobar totes les activitats de l'àmbit col·laboratiu, tenint en compte que aquesta modalitat econòmica és molt recent i dinàmica, i això comportaria que una llei general quedés obsoleta al poc temps de la seva aprovació.
En la primera reunió de la comissió d'ahir, es va presentar el Pla de Treball, que vol definir l'economia col·laborativa, revisar la normativa existent, elaborar un codi de bones pràctiques i impulsar acords de col·laboració amb les diverses plataformes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema