El Govern de la Generalitat posa fil a l'agulla en la regulació de l'economia col·laborativa en la que preveu començar a treballar de ple properament. Ahir es va fer la primera reunió de la Comissió Interdepartamental que es va crear per ordenar la normativa que afecta aquest tipus d'activitats, i a partir d'ara s'hi donarà continuïtat, segons el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

El proper pas serà la creació de sis grups de treball que abordaran la realitat de cada sector: allotjaments turístics; transport i mobilitat; normativa fiscal; normativa laboral; bones pràctiques i acords de col·laboració amb les plataformes. Per altra banda, el conseller Baiget va afirmar ahir que aquest procés es farà respectant dos principis. En aquest sentit es vol garantir que hi haurà igualtat d'oportunitats respecte a la resta d'agents de l'economia, i al mateix temps, s'evitarà que l'economia col·laborativa sigui economia submergida.

La Comissió Interdepartamental està formada per responsables de Turisme, Economia, Hisenda, Treball, Territori i Habitatge, entre d'altres, i redactarà un informe que entregarà al Govern, en el qual es fixaran els criteris que hauran de definir aquesta nova modalitat econòmica.

De cara a la seva elaboració, la mateixa comissió es compromet a recollir les demandes dels agents implicats en l'economia col·laborativa i dels altres agents econòmics del sector.

Baiget també va explicar ahir que la regulació de l'economia col·laborativa es farà de manera sectorial. En aquest sentit, el conseller va destacar la creació d'una llei que permeti englobar totes les activitats de l'àmbit col·laboratiu, tenint en compte que aquesta modalitat econòmica és molt recent i dinàmica, i això comportaria que una llei general quedés obsoleta al poc temps de la seva aprovació.

En la primera reunió de la comissió d'ahir, es va presentar el Pla de Treball, que vol definir l'economia col·laborativa, revisar la normativa existent, elaborar un codi de bones pràctiques i impulsar acords de col·laboració amb les diverses plataformes.