Espanya va ser la productora més gran de fruites de la Unió Europea (UE) el 2015, amb el 27,1 % de la producció dels Vint-i-vuit, segons dades publicades aquesta setmana per l'oficina estadística comunitària Eurostat. La superfície a Espanya de cultiu de fruites va ser de 636.000 hectàrees i es va situar al capdavant de la UE en la producció de préssecs (964.100 tones el 2015, el 34,4% del total) i de maduixes (399.000, el 29%).

Espanya va ser, a més, la segona productora de verdures de la Unió, amb el 17,2 %, només superada per Itàlia amb una superfície conreada de 420.000 hectàrees, el 20,2 % respecte de la de la resta d'estats membres.

La poma va ser la fruita que més es va conrear a la UE en termes de quantitat, amb 12,7 milions de tones collides el 2015 (25 quilos per habitant de la UE). Polònia va conrear una de cada quatre pomes a la UE el 2015, cosa que la va situar al capdavant d'aquesta collita amb el 25 % de la producció, seguida d'Itàlia (19,2 %) i França (15,5 %). Polònia també va ser líder en la producció de cireres, amb el 25,8 %, seguida d'Itàlia (12,6 %) i Espanya (10,7 %).

En l'àmbit de les verdures, Espanya va conrear el 27,4 % dels tomàquets que es produeixen en territori europeu, cosa que converteix el país en el segon productor d'aquesta hortalissa a la Unió Europea després d'Itàlia, segons Eurostat. La producció de tomàquets a la UE va assolir el 2015 els 17,6 milions de tones, 6,4 milions dels quals procedien d'Itàlia (el 36,3 % del total), 4,7 milions d'Espanya i 1,4 milions de Portugal (8 %). Tres estats membres van representar al voltant de dos terços dels cogombres collits a la UE el 2015: Espanya (29,1%), Polònia (17,7 %) i els Països Baixos (17,1 %). La producció més gran de carbassons de la Unió el 2015 va tenir lloc principalment a Espanya, amb el 37,6 %, i a Itàlia, amb el 37,1 %.