L'empresa d'origen terrassenc Bo de Debò, ubicada al polígon del Clot del Tufau de Sant Vicenç, ha adquirit la nau que fins al 2013 va acollir l'activitat de la multinacional Power Controls al mateix polígon santvicentí, segons confirmava ahir a aquest diari l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Torres. La intenció de l'empresa dedicada a l'elaboració de plats precuinats, avançava aquest dilluns el diari Expansión, és invertir entre sis i set milions d'euros en l'ampliació de les seves actuals instal·lacions productives (a tocar de l'antiga nau de Power Controls), operació que es preveu que generi fins a 50 llocs de treball. Bo de Debò té en l'actualitat a l'entorn dels 150 empleats.

Joan Torres es mostrava satisfet per la compra, que col·labora reactivar econòmicament i laboralment el municipi. "Estem a la seva disposició, posarem al seu abast tots els mecanismes perquè prosperi", deia ahir l'alcalde a aquest diari.

Segons avançava el diari econòmic, la intenció de Bo de Debò és posar en funcionament la nova planta, de 5.600 metres quadrats, el 2018. Abans, però, aquest mateix juliol, l'empresa inaugurarà una altra nau, de 1.500 metres quadrats, també a Sant Vicenç, destinada a l'emmagatzematge.

Bo de Debò es va traslladar des de Terrassa a Sant Vicenç el 2011, en una nau de 3.400 metres quadrats que havia ocupat fins llavors el fabricant de productes per a l'automoció Rieter Saifa. L'operació va suposar una inversió superior als quatre milions d'euros.

L'antiga planta de Power Controls estava des del 2013, després que l'empresa pertanyent al grup multinacional General Electric anunciés el tancament de la fàbrica. La decisió, anunciada per sorpresa, va suposar un cop dur per a Sant Vicenç, ja que la planta dedicada a la fabricació de components elèctrics, donava feina a 135 persones. L'anunci va donar lloc a una llarga protesta laboral que es va tancar el març de fa tres anys amb un acord laboral que preveia un pla de reindustrialització que mai no va acabar materialitzant-se. La intenció d'aquell protocol, avalat per la Generalitat, era localitzar un nou inversor per retornar l'activitat a l'empresa. Però no va tenir cap èxit.