Un expert immobiliari alerta del risc de bombolla al mercat català pel Brexit

Miquel Laborde preveu que s'agreujarà la sobredemanda d'immobles en un context de poca oferta

30.06.2016 | 07:13

El cofundador de l'empresa de patrimoni i inversió Laborde Marcet Miquel Laborde creu que la decisió del Regne Unit de sortir de la UE "agreujarà" l'actual desequilibri entre oferta i demanda d'immobles en zones premium de Barcelona, cosa que augmentarà el risc d'una nova bombolla.
Laborde ha vaticinat un escenari en el qual el mercat immobiliari català, i el de Barcelona en concret, estarà sotmès a una pressió més gran els pròxims mesos com a conseqüència de la revaloració d'aquest tipus d'actius per l'efecte del Brexit. "Davant la devaluació de la lliura esterlina i la tempesta financera creada pel Brexit, el valor immobiliari es converteix en segur per als inversors locals i internacionals que busquen on poden invertir els seus diners", assegura el cofundador de l'empresa catalana de gestió de patrimoni.
Això contribuirà a agreujar l'actual "sobredemanda" d'immobles en un context de "poca oferta" que es dóna sobretot a les zones considerades premium de Barcelona i en altres punts de Catalunya. En aquesta línia, alerta que aquesta pressió podria alimentar una nova bombolla immobiliària atesa, a més, l'actual facilitat de la banca per a la concessió de crèdits.
D'una altra banda, Miquel Laborde ha relativitzat l'efecte que la sortida del Regne Unit de la UE pugui tenir en les decisions de compra a Catalunya dels turistes o residents britànics ja que dependrà molt, segons el seu parer, de quant es devaluï la lliura. L'expert en gestió immobiliària creu que aquest col·lectiu continuarà apostant per la costa catalana sempre que la lliura no caigui massa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

El centre privat barceloní és el segon any consecutiu que rep el prestigiós guardó estatal

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Enllaços recomanats: Premis cinema