El cofundador de l'empresa de patrimoni i inversió Laborde Marcet Miquel Laborde creu que la decisió del Regne Unit de sortir de la UE "agreujarà" l'actual desequilibri entre oferta i demanda d'immobles en zones premium de Barcelona, cosa que augmentarà el risc d'una nova bombolla.

Laborde ha vaticinat un escenari en el qual el mercat immobiliari català, i el de Barcelona en concret, estarà sotmès a una pressió més gran els pròxims mesos com a conseqüència de la revaloració d'aquest tipus d'actius per l'efecte del Brexit. "Davant la devaluació de la lliura esterlina i la tempesta financera creada pel Brexit, el valor immobiliari es converteix en segur per als inversors locals i internacionals que busquen on poden invertir els seus diners", assegura el cofundador de l'empresa catalana de gestió de patrimoni.

Això contribuirà a agreujar l'actual "sobredemanda" d'immobles en un context de "poca oferta" que es dóna sobretot a les zones considerades premium de Barcelona i en altres punts de Catalunya. En aquesta línia, alerta que aquesta pressió podria alimentar una nova bombolla immobiliària atesa, a més, l'actual facilitat de la banca per a la concessió de crèdits.

D'una altra banda, Miquel Laborde ha relativitzat l'efecte que la sortida del Regne Unit de la UE pugui tenir en les decisions de compra a Catalunya dels turistes o residents britànics ja que dependrà molt, segons el seu parer, de quant es devaluï la lliura. L'expert en gestió immobiliària creu que aquest col·lectiu continuarà apostant per la costa catalana sempre que la lliura no caigui massa.