La dissenyadora manresana Miriam Ponsa va presentar ahir al saló 080 Barcelona Fashion la seva nova col·lecció "La collita de l'arròs". També ho va fer l'estudi igualadí Sita Murt, que va tancar la segona jornada de la passarel·la amb la col·lecció "Rhythm & Blends".

A "La collita de l'arròs", la manresana parteix com a font d'inspiració d'aquest aliment de primera necessitat per a més de la meitat de la humanitat, de les creences al Japó que atribueixen als déus la seva protecció, i del ritual de l'arròs al país nipó.

Les formes oversize, la indumentària festiva present als arrossars, es presenten en forma de peces inspirades en aquesta ofrena. Les cintes que cenyeixen les peces s'inspiren en les cintes que porten els arrossers per lligar- se les mànigues i la part de baix de les cames.

En les noves peces de Miriam Ponsa, es treballen les cintes i cordes per evocar la forma dels arrossars i la planta de l'arròs. Les feixes dels arrossars es representen amb la unió de teixits creant formes orgàniques. També s'utilitzen gomes elàstiques i superposicions de teixits. El paisatge dels arrossars es construeix combinant diferent materials i colors.

Els materials de la col·lecció són majoritàriament naturals: cotó, lli, seda i lyocell. Els colors, recorda la dissenyadora, emulen la natura i els arrossars, des del color fang de la terra fins al verd de la planta florida. Per la seva banda, la col·lecció de la firma igualadina aborda la qüestió de la llibertat femenina.

Les seves propostes per a la propera temporada de primavera-estiu tenen textures en lli cablejat, cotó, fils arrissats i delicats serrells en un fi cotó crepè en tricot. En el teixit, el lli en el seu estat més vegetal i cotons seda quasi transparents es barregen amb viscoses fluides. Els colors blau anyil i aigua, els verds clorofil·la i els grocs afruitats inunden els tons més naturals de la firma, com el blanc, el cru i el color lli.