Les rebaixes comencen el primer dia de juliol en la major part dels comerços amb una previsió de millora de les vendes del 5% respecte al passat any. Malgrat tot, són molts els establiments que ja ha començat a oferir descomptes en els seus productes. Durant les rebaixes es preveu que els descomptes rondin al voltant del 40% i al 70% sobre el preu original.

Per treure partit a les ofertes de les rebaixes i després no tenir problemes econòmics, seguir aquests senzills consells resultarà essencial:

1. Pensar per endavant el que es necessita: Per evitar compres impulsives realitza un llistat de les necessitats juntament amb el pressupost amb el qual es parteix des d'un començament, d'aquesta manera s'evitarà realitzar compres impulsives i deixar-se portar per les ofertes.

2. Els objectes rebaixats han de mostrar el seu preu original juntament amb el rebaixat, de manera que l'consumits vegi clar quina ha estat la quantitat rebaixada i el preu que pagarà pel producte.

3. Conserva el tiquet de compra: Per a qualsevol possible reclamació la factura simplificada serà necessària. Altrament, no es podrà fer cap tipus de devolució del producte.

4. El servei postvenda i l'aplicació de la garantia són iguals que fora del període de rebaixes.

5. En cas de qualsevol problema exerceix els teus drets com a consumidor. Si no aconsegueixes una solució amistosa demana l'hora de reclamació i fes-arribar a l'establiment.

6. En la mesura del possible, procura triar establiments adherits al sistema arbitral de consum, ja que el nombre de garanties al consumidor són grans amb respecte als que no ho estan.