Les beques d'Ocupació al Bages Industrial donen els primers resultats

El programa local d'impuls a la indústria presenta tres treballs de joves graduats de l'EPSEM

01.07.2016 | 00:00
D´esquerra a dreta, Daniel Varo, Dani Rodríguez i Eric de Pablo
D´esquerra a dreta, Daniel Varo, Dani Rodríguez i Eric de Pablo

Els graduats per l'EPSEM de Manresa Daniel Rodríguez, Eric de Pablo i Daniel Varo van presentar ahir al matí al Palau Firal de la capital del Bages els projectes desenvolupats en el marc del programa Ocupació al Bages Industrial, que té com a objectiu dotar les pimes del sector metal·lúrgic de personal qualificat i contribuir a la seva competitivitat.
Dos dels projectes presentats han estat becats pel programa (500 euros mensuals durant 10 mesos). Es tracta de "Modelització de la ventilació a la mina", del graduat d'Enginyeria de Recursos Energètics i Miners Eric de Pablo, que proposa simulacions de planificació del sistema de ventilació a la mina de Cabanasses per als pròxims tres anys; i "L'eliminació de contaminants gasosos i olor utilitzant un bioflitre de membranes", del graduat d'Enginyeria Química Daniel Rodríguez, sobre com eliminar de manera efectiva el toluè i el metà dels processos industrials. A més d'aquests dos projectes, durant la jornada del matí se'n va presentar un tercer adreçat a la formació d'operaris, "Monitorització d'un procés de muntatge", desenvolupat per Daniel Varo, graduat en Enginyeria de Sistemes TIC, i coordinat i liderat per la Patronal Metal·lúrgica del Bages. A l'acte d'ahir, que va presidir la regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, van assistir Marc Soler, sotsdirector de l'EPSEM, i Marc Clotet, vicepresident de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, a més de representants d'empreses locals.
Ocupació al Bages Industrial és un projecte per impulsar l'ocupació al sector industrial metal·lúrgic i auxiliar d'automoció liderat per l'Ajuntament de Manresa a través del CIO, finançat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració del Consell Comarcal del Bages, ajuntaments bagencs, EPSEM-UPC, Fundació Lacetània, Patronal Metal·lúrgica del Bages, Pimec Catalunya Central, i la Cambra de Comerç de Manresa.
En el marc del programa, i amb l'objectiu de trobar persones interessades en desenvolupar treballs de recerca, es va decidir posar en marxa diverses beques de suport per a projectes de mestratges industrials, una acció que ha liderat el teixit empresarial, amb el suport de la UPC. Les propostes de treball de postgrau s'havien de centrar en el desenvolupament pràctic i concret d'un material, producte o sistema de producció a proposta d'una empresa metal·lúrgica del Bages. Les empreses que han encarregat els projectes becats han estat ICL Iberia, Ausa i Ecotec. Els joves becats han tingut el suport d'experts de l'EPSEM, amb la col·laboració del Centre Tecnològic de Manresa i la Patronal metal·lúrgica del Bages.
Dos dels joves que ahir van presentar els seus treballs s'incorporaven ahir al mercat laboral. Un d'aquests, Eric de Pablo, a l'empresa que li va encarregar el treball, la minera Iberpotash.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Gent comprant a Manresa durant el Nadal passat.
La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

Enllaços recomanats: Premis cinema